Zelfs voordatCyberpunk 2077-release, de meest verwachte game van het jaar heeft zijn dosis secundaire producten al beschikbaar gesteld. Van stoelen tot consoles tot een anime-serie, marketing is wild geworden en wordt nu aan de lijst toegevoegd een digitale strip.

Het zal Cyberpunk 2077: Big City Dreams heten en zal exclusief zijn voor Gog.com. Iedereen die de game vooraf heeft besteld, kan de strip lezen vanaf november 19. Voor alle anderen is de strip beschikbaar door de game op Gog te kopen.

De auteur is Bartosz Sztybor, narrative director van Cyberpunk 2077 bij CD Project, terwijl de tekeningen zijn gemaakt door Felix Andrade en uit het Italiaans Alessio Fioriniello. Het verhaal volgt Tasha en Mirek, een paar Night City-aaseters.

Een van de centrale thema's van de strip is virtual reality. De twee hoofdrolspelers zullen namelijk uitgebreid gebruik maken van braindance, hun persoonlijke virtuele wereld. Met deze technologie kan de laatste van Night City ook echte of fictieve herinneringen of andere levens ervaren. U kunt rijk en beroemd zijn in virtual reality, gewoon betalen.

Braindences zijn wijdverspreid onder de bevolking van Night City, maar worden een probleem in de armste segmenten. Hun functie om aan de realiteit te ontsnappen, wordt verslavend voor degenen die hun echte leven volledig willen vergeten. 

Deze technologie zal ook een fundamenteel onderdeel van het spel zijn, zoals te zien is in de eerste Nacht stad draad. In de lange gameplay die bij die gelegenheid werd getoond, kon de hoofdpersoon gevoelens en emoties ervaren van de mensen wiens herinneringen hij opnieuw beleefde.