In de context van videogames is het komediegenre zeker een van de minder wijdverspreide. Niet alleen omdat de komische inspiratie helaas nog sterk wordt onderschat, maar ook, en misschien vooral, omdat er een mate van complexiteit schuilt die uiterst moeilijk onder de knie te krijgen en boeiend te maken is. Een komische context kunnen creëren die transversaal met het publiek kan communiceren en tegelijkertijd in de loop van de tijd blijft, is bijna onmogelijk. Buren terug uit de hel gaat (gaat) de uitdaging aan met het slapstick-subgenre, en vertrouwt dus op grappen die gericht zijn op lichamelijkheid en directheid zonder toevlucht te hoeven nemen tot enige vorm van taal. De snit was - en is - toen met zware en groteske nuances, zowel wat betreft het artistieke karakter als de inhoud. Helaas is het vandaag de dag oppakken van zo'n titel, zelfs als deze gepolijst is, nogal somber.

Gevonden beelden

De openingswoorden van Neighbours Back From Hell zijn nogal elementair. Geplaagd door de voortdurende intimidatie van zijn buren, de familie Rottweiler, besluit onze hoofdrolspeler Woody om op grote schaal wraak te nemen door contact op te nemen met een televisiestudio en een show op te voeren tegen meneer Rottweiller, in een poging zijn leven onmogelijk te maken door middel van een reeks grappen. steeds wreedder, allemaal voor het toeziend oog van de camera's. In feite is het een stealth puzzelspel waarin het nodig is om het huis van ons doel te infiltreren en van kamer naar kamer te sluipen om te vermijden dat we in geur worden gevangen, terwijl we, in interactie met objecten en spelelementen, onze duivelse grappen ontwikkelen. Het spel is onderverdeeld in vijf seizoenen in totaal 25 niveaus anders in het gezicht, steeds moeilijker en met tientallen valkuilen om uit te werken om het bestaan ​​van onze naaste te vernietigen. In tegenstelling tot de titel van 2013 zal het echter niet nodig zijn om Rottweillers geest te verzwakken door hem te bombarderen met grappen en zijn geduld voorbij het kookpunt te brengen om het niveau te halen, maar het zal voldoende zijn om de minimum aantal vereist van de huidige foto.

Buren terug uit de hel

Deze oplossing verlaagt de mate van uitdaging aanzienlijk, waardoor het niet nodig is om de bewegingspatronen van de vijand te bestuderen om een ​​destructief pad van 'vallen' te creëren om een ​​hogere score te halen en de woede van de Rottweiler op te bouwen (constant zichtbaar via een indicator aan de linkerkant van het scherm) en focus je gewoon op de nieuwe Medaillestelsel dat ons beloont voor elke treffer die de tegenstander wordt toegebracht. Het spel loopt daardoor redelijk vlak en hoewel er een groot aantal situaties kan worden gecreëerd en de game een groot aantal objecten en situaties biedt om mee te communiceren, is het na een paar minuten gemakkelijk op te merken een sterk gevoel van herhaling. Meerdere grappen blijven beschikbaar tijdens elke reeks niveaus en daarom, als er iets aan de speler ontsnapt, herhaal dan gewoon een paar reeds geteste grappen om verder te gaan zonder al te veel haperingen en zonder je hersens in te drukken, en dit neemt de enige echte kracht van de speler weg. productie in termen van speelbaarheid, helaas. Naarmate het avontuur vordert, worden nieuwe panorama's ontdekt buiten het huis van Rottweiller en komt de despotische moeder binnen als een verder verontrustend element. Dit biedt eigenlijk een beetje frisheid en breekt het tempo gunstig af, maar is niet intrigerend genoeg om de aandacht van de speler hoog te houden. Maar het probleem van Neighbours Back From Hell is waarschijnlijk Fondo, de smaak is die van een spel van zeventien jaar geleden dat niet kan ontsnappen aan het gewicht van de tijd, en dat in naam van de toegankelijkheid ook zijn sterke punten opoffert. Elementaire puzzels en banale stealth-koppelingen, gekleurd door een zeer laag niveau van uitdaging, vormen een bleke en bijtvrije speelstructuur.

Buren terug uit de hel

"Ze lachen dood!"

Hier betreden we misschien een ietwat persoonlijk veld, want komedie kan vele snaren en op veel manieren raken en iedereen kan op een andere manier gevoelig zijn voor deze taal en toch, vandaag, Neighbours Brack From Hell het is helemaal niet grappig zelfs niet in de ogen van een volwassene die er alles aan doet om zich niet zo te voelen. Het grappenmakergenre kan erg grappig zijn en voor degenen die zijn geboren rond de jaren 80 en 90 was Jackass zeker een geweldige metgezel van de adolescentie en niet, maar de titel van Farbworks, ondanks de besprenkeling die werd aangebracht door THQ Nordic, het blijkt nog meer kinderachtig en triviaal van de invallen van Steve-O en medewerkers, resulterend in vandaag zeer onverteerbaar. Dus, tenzij de komedie die je leuk vindt vastzit in de vierde klas en je nog steeds enkele hilarische clichés vindt, zoals vingers die worden afgekneld door muizenval, laxeermiddelen die met bedrog worden toegediend en mensen die op stuk zeep glijden, zal Neighbours Back From Hell waarschijnlijk niet slagen. om je aan het lachen te maken. Het teken van de tijd is dus nog sterker voelbaar in de vorm dan in de inhoud, ook vanwege een artistieke stijl die vrij kaal en onverteerbaar is, zo verontrustend op het juiste moment om consistent te zijn met de productie, maar te banaal om op enigerlei wijze te zijn Interessant. Technisch gezien ziet deze remaster er echter best goed uit wanneer hij strikt wordt bekeken met het oog op het opknappen van een titel van zeventien jaar geleden om hem naar high definition te brengen. Het originele aspect wordt niet aangetast en tegelijkertijd worden nieuwe animaties geënt en de reeds aanwezige worden verbeterd, hoewel de titel technisch niet anders kan zijn muf.

Buren terug uit de hel - Games Asylum

Punchline

Voor iedereen die tijdens zijn jeugd (of vroege tienerjaren) fan was van Neighbours From Hell, is deze remaster misschien wel meer dan verleidelijk. Ondanks de afwezigheid van een handvol niveaus, waaronder de tutorials, en het nieuwe progressiesysteem dat een groot deel van de ervaring in gevaar brengt, slaagt Nieghbours Back From Hell erin om een ​​game die bijna twee decennia op zijn rug heeft, opnieuw voor te stellen en op zijn minst speelbaar te maken. Het is echter voor iemand anders buitengewoon moeilijk om het Farbworks-spel vandaag te benaderen. Enorm artistiek, verontrustend in termen van komedie en zonder een echt speels karakter, worden we geconfronteerd met een nostalgische operatie die waarschijnlijk niet de behoefte voelde.