Zoals verwacht tijdens de eerste hardwarepresentatie door Mark Cerny, PS5 zal bij de lancering worden uitgerust met een veel krachtigere fan dan PS4, om oververhittingsproblemen voor de console te voorkomen. Tuttavia, de hoofdontwerper van de mechanische afdeling van Sony hij is niet tevreden met dit resultaat en heeft het al in gedachten hoe u de koeling en componenten rondom deze functie verder kunt optimaliseren.

PS5 PlayStation 5 Fan Update GegevensanalyseGeïnterviewd door de Japanse krant 4gamer (vertaald door ResetEra-gebruiker orzkare), kondigde Yasuhiro Ootori aan de release van verschillende specifieke updates die - tijdens de levensduur van het systeem - de snelheid en frequentie van de ventilator zal optimaliseren, waardoor de console een bepaald niveau kan bereiken geluid / koelingsverhouding voor individuele spellen.

Dit type optimalisatie wordt afgehandeld het analyseren van de gegevens die door de APU en door de drie sensoren in de console worden geleverd. Zoals al te zien was in een van de patenten die een paar maanden geleden zijn gelekt, zal PS5 de technieken van Data-analyse om de ervaring voor zijn spelers te verbeteren.