Gearchiveerd het tweede seizoen van The Boys, Amazon Prime Video keert terug om zijn catalogus bij te werken met nieuwe voorstellen. Komende 30 oktober 2020, Utopia het is misschien wel een van de interessantste producties van de maand, een beetje meer vanwege de onrustige geschiedenis dan vanwege de eerste uitvoering.

Het hele project is in feite een Amerikaanse bewerking van een Britse serie uitgezonden in 2014 op Channel 4 voor 2 seizoenen, voordat het werd geannuleerd. Aanvankelijk gekocht door HBO, de serie is nooit geproduceerd vanwege budgetproblemen, waardoor Amazon het in april 2018 kon ontdooien. Ik had de kans om het goed te bekijken 7 preview-afleveringen, met uitzondering van de achtste en laatste aflevering van het komende eerste seizoen. Zal deze specifieke samenzweringsthriller in staat zijn om de demon van mislukking af te weren?

Keer terug naar het verleden

Herinner je je de sportalmanak nog in het midden van Back to the Future Part 2? Neem nu het boekje van Biff Tannen en vul het met catastrofale gebeurtenissen, van op handen zijnde oorlogen tot wereldwijde pandemieën tot het uitsterven van de mensheid. Hier is Utopia precies dat, een verloren strip met het einde van de wereld binnenin. Deze staat van stedelijke legende is de sleutel die het verhaal in de serie in beweging zet en de verschillende personages en hun verhalen verenigt.

Utopia Amazon Prime Video Preview

Aan de ene kant hebben we een groep gepassioneerde jonge jongens die, na de ontdekking van Utopia, met alle mogelijke middelen proberen de waarheid te ontdekken die verborgen is op de pagina's van deze rauwe en gewelddadige Mystery Box ™ en die in staat zijn om een ​​echte en zijn eigen speurtocht tussen komische en niet-komische fanatici In korte tijd verandert het avontuur van Becky (Ashleigh LaThrop), Ian (Dan Byrd), Samantha (Jessica Rothe), Wilson Wilson (Desmin Borges) en Grant (Javon Walton) volledig van toon en tempo totdat ze tegenover elkaar staan. met de hoofdpersoon van de strip, Jessica Hyde (Sasha Lane). Maar wees voorzichtig, zoals het gezegde luidt: "ontmoet nooit je helden".

Aan de andere kant van het script krijgt de serie medische dramatonen en draait deze tweede verhaallijn rond een bijzondere infantiele en dodelijke epidemie, herkenbaar aan een al even vreemde T-vormige irritatie die zich ontwikkelt op het voorhoofd van de geïnfecteerde. En terwijl honderden kinderen het leven verliezen, lijkt viroloog Michael Stearns (Rainn Wilson) de sleutel tot het vaccin te hebben, terwijl Kevin Christie's (John Cusack) ChristieLab in een virusgerelateerd schandaal terechtkomt.

En hoewel de interacties tussen de jongere hoofdrolspelers uitmonden in interessante sequenties en dialogen, vooral met het personage van Jessica Hyde - een echte "wildcard" die tijdens de eerste afleveringen niet te ontcijferen was - is het deel met Dr. Stearns in de hoofdrol de echte ster. van Utopia, waarin zowel het viroloogpersonage als zijn obstakels en de samenzweerderige ziel van de serie worden belicht.

De apocalyps van het schrijven

Met een dergelijk uitgangspunt zouden er de voorwaarden moeten zijn voor een reeks van dikte en plezierig voor de kijker, toch? Helaas, het hele werk van de showrunner Gillian Flynn zou door het script ondersteboven kunnen komen te staan zelf en enkele keuzes die me voorlopig, zonder het einde gezien te hebben, niet tevreden stellen met het visioen. Sommige van de acties die de plot voortzetten ze zijn gedwongen en lijken uit elke aflevering van Looney Tunes te komen. Ze botsen iets te veel met de serieuze en plausibele tonen van de serie. Sommige wendingen zijn daarentegen goed geschreven en bevredigend voor de kijker met aandacht voor detail, terwijl andere een beetje te voorspelbaar kunnen zijn en dan, in het ergste geval, uit de magische hoed kunnen komen zonder enige logische connectie of zonder die intermezzo-scènes die laat de cirkel sluiten.

Utopia Amazon Prime Video Preview

Wat ik tijdens het kijken naar Utopia waarnam, is een ziekelijke behoefte om de kijker te choqueren, met ad-hoc wendingen die daar zijn geplaatst om de uitdrukking "Oh My God!" Op het gezicht van laatstgenoemde te forceren. wat veel klikken oplevert en de serie doet vliegen in de sectie Tranding op verschillende sociale netwerken. En er zijn zeker series die deze kunst kunnen aanscherpen en perfectioneren, maar op dit moment - tenzij het einde erin slaagt alles te begrijpen wat er is gezien - is Utopia daar niet een van.