Na YouTube Twitch heeft ook besloten zich te houden aan de regels van de Digital Millennum Copyright Act. Amazon's platform voldoet aan de eisen van de muziekindustrie en heeft video's verwijderd waarin auteursrechtelijk beschermde audio verscheen. En het zou nog maar het begin kunnen zijn.

In juni had Twitch een geschil met de Recording Industry Association of America dat leidde tot een compromis. Het platform heeft streamers geïnformeerd om actie te ondernemen voor hun video's die onder de DMCA vallen.
Deze keer was de actie echter indringender, meer vergelijkbaar met de acties die YouTube in het verleden al had ondernomen. Veel makers zijn op de hoogte gebracht van de verwijder video's en clips met een eenvoudige post, die niet eens specificeerde welke inhoud was verwijderd.

"We schrijven om u te informeren dat uw kanaal is onderworpen aan een of meer verwijderingsverzoeken vanwege een DMCA-overtreding, en dat de gemelde inhoud is verwijderd. We begrijpen dat u door deze verwijdering geen klacht kunt indienen. Hiervoor verwerken we deze meldingen waardoor u de mogelijkheid heeft om u informeren over auteursrechtwetten en tools om de inhoud van uw kanaal te beheren."

In een volgende release stelt Twitch zijn gebruikers gerust, in een poging hun standpunt te verduidelijken. Het bedrijf moet de rechten van de auteurs doen gelden, maar ook de gebruikers geloofwaardige opties bieden. Vanaf 23 oktober, wanneer het automatische meldingssysteem van Twitch in werking treedt, is live spelen op Twitch met achtergrondmuziek niet langer mogelijk. 

Hiervoor heeft Twitch een project gemaakt, dat nog steeds in bèta is, genaamd Soundtrack. Hierdoor zal het platform ‘veilige’ muziek bieden, waarvan Amazon bepaalde rechten heeft, die daarom gebruikt kan worden tijdens liveshows zonder het risico dat de video's verwijderd worden.