Pokémon Sword and Shield is het slachtoffer van weer een ander geval van informatielek tussen het lek van de tweede DLC en de volledige bèta van de game.

Een paar dagen na de lancering van de tweede DLC "Besneeuwde landen van de kroon", hier is nog een ander lek van de Game Freak-kantoren. Niet alleen de 3D-modellen van sommige Pokémon die aanwezig zijn in het tweede deel van de uitbreiding zijn op het net verschenen met veel bewegingen en vaardigheden, maar ook een bèta van het spel zelf. Deze voorlopige versie, gedateerd 26 maart 2018, toont animaties en wezens die later zijn verwijderd in de uiteindelijke titel (zoals de Beedrill hieronder afgebeeld), voorlopige omgevingen en het tussenscherm.

Als dit informatielek zou worden bevestigd, zouden we het bewijs hebben dat de enorme hoeveelheid Pokémon waarnaar wordt verwezen door fans "Dexit" zat vanaf het begin niet in de plannen van Game Freak. We moeten gewoon wachten op informatie van Game Freak, als ze ooit arriveren.

We herinneren je eraan dat het tweede deel van de Pokémon Sword en Pokémon Shield Season Pass vanaf morgen beschikbaar zal zijn 23 oktober 2020.