hoonhoon, ambitieus project van Ebb Software geboren op Kickstarter, is binnen een lange tijd teruggekeerd om zichzelf te laten zien gameplay-trailer betrapt Xbox-serie X. Het project van het Servische softwarehuis op een titel die duidelijk geïnspireerd is op de stijl van HR Geiger het begon ongeveer zes jaar geleden, met een eerste campagne gericht op het creëren van een werk dat in twee delen was verdeeld en getiteld Dasein. Na verloop van tijd veranderde het plan dankzij een tweede Kickstarter-campagne die ertoe leidde dat de naam werd gewijzigd in hoon en tot een realisatie die volledig gericht was op de volgende generatie versies.

De game ziet eruit als een first-person survival-horror met FPS-elementen, met een ogenschijnlijk nogal traag tempo en extreem verfijnd vanuit een esthetisch oogpunt: niet verrassend, naast Giger, het ontwikkelingsteam noemde ook Zdzislaw Beksinski en David Cronenberg als hun inspiratiebronnen.

Scorn komt begin 2021 beschikbaar op Steam, GOG en Windows Store met zijn pc-versie. Wat betreft de consoles, de titel is exclusief voor Xbox Series X | S en zal vanaf de eerste dag beschikbaar zijn in de Game Pass.