De gruwelijke afdaling - of stijgen? - van de Doomguy in de ingewanden van de demonische realiteit die het bloedige universum vormt dat is gecreëerd door id Software het lijkt nog ver verwijderd van zijn epiloog. De gebeurtenissen die plaatsvonden in DOOM Eternal in feite hebben ze geen einde gemaakt aan de gebeurtenissen die we hebben meegemaakt en een nog grotere uitdaging wacht ons aan de andere kant van ons jachtgeweer. De eerste paar minuten van Oude goden ze komen met een voorwendsel om terug te gaan naar het maaien van alles wat op het scherm verschijnt, en het lijkt ook behoorlijk solide als een verhalende aanwijzing, maar het is waar dat alles ons zou hebben overtuigd om weer de wapens op te nemen, in feite wordt alles na een paar ogenblikken een achtergrondgeruis een mantra is ingebed in de schedel in de vorm van een vraag: Ok, wanneer schiet je? De drie, lange niveaus die deze DLC accentueren, die slechts het begin is van het uitbreidingspakket binnen de Year One Pass, zien de balans van Creation sterk schudden, precies na de handelingen die werden uitgevoerd tijdens de hoofdcampagne van Eternal. Deze inhoud is ook "stand alone", dus beschikbaar voor aankoop zonder noodzakelijkerwijs het basisspel te bezitten. Hoewel het lovenswaardig is van Bethesda om deze benadering van gamers aan te nemen, Het wordt ten zeerste afgeraden om The Ancient Gods te benaderen zonder eerst het basisspel uit te hebben, aangezien deze DLC ons niet alleen vanaf het begin het hele pakket aan wapens, upgrades en runen biedt die beschikbaar zijn op het maximale niveau, maar verhoogt de moeilijkheidsgraad van de campagne alsof het spel nooit is gestopt na het laatste baasgevecht van DOOM Eternal. Het zou daarom echt gemene zijn om aan deze helse odyssee te beginnen zonder elke monteur van Eternal te hebben gemetaboliseerd en onder de knie te hebben en vooral de wreedheid ervan te hebben getemd. Eerlijk gezegd zullen zelfs ervaren spelers het vinden een meer dan moeilijke uitdaging, in sommige situaties bijna ondraaglijk maar, zoals altijd, ongelooflijk lonend.

DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part One & Update 3 Release Notes

Hoe meer dingen veranderen ...

Er lijkt geen rust te zijn voor de Slayer, noch lijkt het erop dat hij enige behoefte heeft, stille en meedogenloze vorderingen als een niet te stoppen doodsmachine, klaar om aan een nieuwe missie te beginnen die het mogelijk zal maken de aarde voor eens en voor altijd en stilte te redden. forever demons en Maykr, een plaag waaraan geen ontsnapping lijkt te zijn. De reis die ons te wachten staat is ondoordringbaar vanaf het allereerste begin en het is duidelijk dat het ontwikkelingsteam de speler geen korting wil geven, waardoor we midden in een beproeving van bloed en kogels terechtkomen die nog bitterder zijn dan ooit. Terugkeren naar de wereld van DOOM is een zoete schipbreuk, maar de eerste paar minuten zijn een beetje verontrustend gezien het niveau van uitdaging dat aanwezig is in deze DLC en hoewel het vrij snel wordt meegesleept door de ritmes die de prachtige en macabere dans bewegen markeert de gevechten, de eerste benadering is behoorlijk verdomd moeilijk. De vicieuze cirkel die leidt tot het exploiteren van alle wapens en vaardigheden van de Slayer duurt slechts een paar minuten om de speler in de val te lokken en hem te verslinden in een draaikolk van plezier, dood en extreem geweld. Het assortiment aan vijanden wordt daarmee op het veld ingezet combinaties die grenzen aan sadisme, waardoor nog strakkere, bestraffende botsingen ontstaan ​​waarin de foutmarge steeds smaller wordt. Niet alleen dat, het Eeuwige "bestiarium" is verrijkt drie nieuwe tegenstanders: The Turrets, The Maykr of Blood and the Spirits. In het eerste geval worden we geconfronteerd met een eenvoudige omgevingsdemon die ons van grote afstand door een oogbal kan raken die ook zijn enige zwakke punt onthult en minstens twee precisieschoten nodig heeft om te worden vernietigd, een doorn in de zij zeker vervelend. maar niet zo opdringerig dat het ons zorgen baart als de andere twee nieuwe bedreigingen van id Software. De Maykr of the Blood is veel moeilijker als tegenstander als hij niet onmiddellijk het zwijgen wordt opgelegd, gelukkig wordt hij tijdens het uitvoeren van zijn verwoestende aanvallen ontdekt, en in de paar ogenblikken waarin hij niet wordt beschermd door zijn onoverkomelijke energieschild is het mogelijk om hem voor altijd het zwijgen op te leggen met een enkele headshot, tenzij hij ons natuurlijk eerst doodt. In de rij vinden we de geesten, die alleen in de laatste van de drie schilderijen worden voorgesteld en die het meest interessante voorstel van de partij zijn, in staat om onze strategieën in de strijd aanzienlijk te veranderen. Deze omgevingsdemonen zijn ongelooflijk vervelend dankzij de mogelijkheid om andere demonen te bezitten en ze aanzienlijk te versterken, waardoor ze immuun worden voor bijvoorbeeld bevriezing, waardoor we hun zwakke punten niet kunnen neutraliseren en de hoeveelheid schade die ze ons kunnen aanrichten aanzienlijk toeneemt. Niet alleen dat, zodra "de gast" is gedood, de geest een paar seconden zal verliezen om te zoeken naar een nieuwe demon die binnenkomt en in die paar seconden beschikbaar is het nodig om ons microgolfkanon op te pakken en ze te laten exploderen in een golf van geschreeuw. hartverscheurend. Door ze te doden worden we dus verstandig ontdekt, het kanon heeft tijd nodig om volledig te functioneren en zeker de andere vijanden kijken niet toe terwijl we hun stiekeme bondgenoot tot in de perfectie koken en ons dwingen ons terug te trekken. Daarom moet je je verstand aanscherpen, want het onmiddellijk focussen op de bezeten vijanden kan een totaal onduidelijke, zo niet ronduit contraproductieve strategie blijken te zijn.

Doom Eternal: The Ancient Gods Part One Review: Te veel van het goede | Xenocell.com

De kaders waarin de evenementen plaatsvinden zijn altijd aanwezig een adequaat niveauontwerp, ook al zijn ze verstoken van de flikkeringen van de hoofdcampagne en misschien een beetje lui, maar nog steeds perfect geschikt voor hun functie als arena's. The Ancient Gods in zijn eerste helft leg de platformfasen een beetje opzij, die nu misschien hun juiste balans vinden, aanwezig zijn en redelijk goed bestudeerd, maar minder "opdringerig" dan in het verleden. Zo ontstaat een bijna perfect ritme, alleen ontsierd door een moeilijkheidsgraad die niet altijd toereikend is en die bij meer dan één gelegenheid dwingend wreed lijkt, met als resultaat een groteske onevenwichtigheid. Afgezien van deze moeilijkheidsgraden en de godslasterlijke grof taalgebruik die volgt, blijft de voortgang van het avontuur magnetisch en stimulerend, waarbij de aandacht van de speler altijd hoog blijft en de wens om de volgende kogel te scoren.

Doom Eternal: Ancient Gods - All Codex, Rune Key & Secret Locations | The Blood Swamps - Gameranx

Demonpunk 

Over vliegen een eerste niveau dat artistiek niet bijzonder stimulerend is, The Ancient Gods presenteert zeer intrigerende uitzichten, vooral in de Bloody Marshes die het intermezzo-schilderij onderscheiden, uitzonderlijke uitzichten geven en opnieuw de kracht tonen van een motor die een beetje verouderd is maar nog steeds perfect in de pas loopt in zijn nieuwste incarnatie die beantwoordt aan de naam van id Tech 7, in staat om creëer een uitstekend visueel beeld, vooral in de oogopslag. De drie acts zijn daardoor in staat zich heel goed te onderscheiden en kleine visuele juweeltjes te creëren, ook en vooral in de meest grimmige en morbide verbrokkeling door de Slayer. De soundtrack, die helaas niet meer kan rekenen op de legendarische Mick Gordon, is nog steeds druk en beukt net genoeg om ons de juiste adrenaline te geven en stemming van een echte Sentinel of the Night, die ons werkelijk de illusie geeft het machtigste wezen in het universum te belichamen.

De Doom Eternal DLC levert "wat mensen wilden" - plus meer Marauders | PCGamesN

Wordt vervolgd

Zoals al aangegeven in de recensie, DOOM Eternal was en is een uitstekend spel dat het raakt constant perfectie. De eerste komst van The Ancient Gods bevestigt deze verklaring en wordt opnieuw gelanceerd, waardoor we nieuwe inhoud krijgen en meer beloven, met echt benijdenswaardige ondersteuning voor een productie van dit type. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de mate van voltooiing kan het ongeveer 4 tot 8 uur duren om alle inhoud van deze DLC te ontleden, die, hoewel met enkele gebreken, een goede toevoeging blijkt te zijn, essentieel voor alle liefhebbers van de Bethesda-titel. Er zijn geen nieuwe wapens, en dit is een beetje jammer, want de Doomguy-upgrade komt alleen via de drie nieuwe runen die zijn gekoppeld aan het aantal Slayer Gates dat aanwezig is in de uitbreiding, waardoor de mogelijkheid om verder te verbeteren wordt gekoeld, maar het is ook waar dat het toevoegen van meer wapens of vaardigheden zou een balans kunnen doorbreken die nu bijna perfect is, bijgevolg kunnen we niet spreken van een echt defect. The Boss Fight gaat verder in de trant van de vorige maar past het shot gelukkig een beetje aan en is zeker succesvoller. Kortom, als je apostelen van de Slayer bent geworden, zal je geloof niet instorten en inderdaad, je zult troost vinden in het nieuwe testament van DOOM Eternal, dankzij die oude goden die de Kosmos blijven achtervolgen.