In juli 2020 was het Amerikaanse leger op Twitch geland met een eigen kanaal, waardoor verschillende geschillen ontstaan. Maar het waren niet de schijnvertoningen of de pogingen om kinderen te rekruteren die de meeste aandacht trokken.

Twitch-chatgebruikers leken niet geïnteresseerd in videogames of het leven van soldaten, maar meer een vraag naar oorlogsmisdaden gepleegd door het leger in de vele oorlogen van de afgelopen jaren.

Een zin in het bijzonder "Wat is je favoriete oorlogsmisdaad?", wat is uw favoriete oorlogsmisdaad, was zeer frequent geworden. Gepopulariseerd door de activist Jordanië Uhl, had deze vraag de chat van elk leger en elke marine live overspoeld, die ook begonnen was met uitzenden op Twitch.

De oplossing die het leger aanvankelijk vond, was om elk mogelijk problematisch woord en controversiële gebruiker te verbieden. Maar velen wezen erop dat het leger, als onderdeel van de staat, zoiets niet kon. De eerste wijziging van de Amerikaanse grondwet garandeert de mogelijkheid om een ​​verzoekschrift in te dienen bij de regering en verplicht de uitvoerende macht om te reageren. 

De dreiging van opschorting van internetwervingsfondsen door het congres, in combinatie met de mogelijke juridische gevolgen van een schending van de grondwet, ze lieten het Amerikaanse leger zich tijdelijk terugtrekken uit zijn posities op Twitch. 

Aan dit verhaal van vandaag is een verder detail toegevoegd, onthuld door Micah Loewinger, journalist en producer van de On The Media-podcast. Dankzij de Freedom of Information Act, die iedereen toegang geeft tot informatie van overheidsdiensten, Loewinger vond een reeks instructies die de marinemannen moesten volgen om activistische "aanvallen" in Twitch-chat af te handelen en gaf deze vrij.

Immagine

De pagina's die zijn gepubliceerd op de Loewinger Twitter-profiel bevatten een echte Twitch gedragsgids. Van de toon die tijdens levens moest worden gespeeld, wat te zeggen, welke games te spelen, streamers hadden overal instructies voor. Deze omvatten ook nauwkeurige schema's voor het beantwoorden van de noodlottige vraag over oorlogsmisdaden.

Immagine

Maar meer dan het beantwoorden van de vraag, de instructies lijken soldaten te leren hoe ze de aandacht van gebruikers op iets anders kunnen afleiden. De aangegeven antwoorden proberen in feite terug te keren naar het onderwerp zeeleven of gamen. Indien de gebruiker zich in het bijzonder zorgen maakt over de activiteit van de marine, wordt hij hoogstens aangeraden contact op te nemen met zijn vertegenwoordiger in het parlement.