Hoewel Silent Hill is een saga die al vele jaren afwezig is in het videogame-panorama, zijn ziel blijft leven binnen externe projecten en totaal niet gerelateerd aan de horrorstad die in het Konami-spel voorkomt. Binnen World of Tanks kunnen spelers deelnemen aan een Halloween-evenement in samenwerking met Akira yamaoka e Masahiro Ito, respectievelijk de componist en de art director achter de stad van terreur.

Door dynamiek coöperatie, zullen spelers het opnemen tegen een horde mysterieuze tanks die zijn verschenen in de mysterieuze stad Mirny-13. Hun doel: de oorzaken van enkele gerelateerde bovennatuurlijke gebeurtenissen ontdekken tot een slecht experiment

Hier is een fragment uit het interview met Ito en hierboven beschikbaar:

“Werken aan het Halloween-evenement van dit jaar voor World of Tanks was een zeer interessante ervaring. De combinatie van de Wargaming-artiesten en onze visie voor een eng evenement maakte het allemaal mogelijk. Mijn eerdere werken staan ​​bekend om hun griezelige sferen, huiveringwekkende verhalen en helse beesten, en ik hoop dat World of Tanks-spelers klaar zijn om deze ervaringen te proberen.