MÜNCHEN– (BUSINESS WIRE) -#3D–Gaming, virtuele e-commerce, online 3D-onderwijs: Augmented Reality (AR) -toepassingen met driedimensionale dieptesensoren verbinden de werkelijkheid met de digitale wereld en er is veel vraag naar. Infineon Technologies AG (FSE: IFX / OTCQX: IFNNY) en pmdtechnologies hebben een 3D dieptesensor gebaseerd op de Time of Flight (ToF) -technologie die beter presteert dan andere oplossingen op de markt en gericht is op doeltoepassingen die een breder spectrum van innovatieve gebruikersvriendelijkheid bieden. De markt voor 3D-sensoren in smartphones voor camera's aan de achterkant zal naar verwachting tot 500 groeien tot meer dan 2024 miljoen stuks per jaar.


"De nieuwste 3D-beeldsensor van Infineon en pmdtechnologies maakt een nieuwe generatie toepassingen mogelijk", zegt Philipp von Schierstaedt, Senior Vice President Infineon Technologies AG. “Het is bedoeld om de meest meeslepende en slimmere AR-ervaringen te creëren, evenals betere fotografieresultaten met een snellere autofocus bij weinig licht of mooiere portretten in de nachtmodus op basis van beeldsegmentatie. Deze nieuwste chipontwikkeling zet echt de norm als het gaat om verbeteringen van de imager, de driver en de verwerking, evenals ongekende mogelijkheden voor een bereik van tien meter bij het laagste vermogen. "

De nieuwe chip maakt de integratie in geminiaturiseerde cameramodules mogelijk, waardoor de diepte op korte en lange afstand nauwkeurig wordt gemeten voor AR, terwijl wordt voldaan aan de vereisten voor laag stroomverbruik met meer dan 40 procent energiebesparing op de imager.

Uitgebreide fotografiefuncties en AR-bruikbaarheid op lange afstand

Dankzij de flexibele configureerbaarheid maakt de nieuwe REAL3 ™ ToF-sensor gedifferentieerde cameraprestaties mogelijk in een breed scala aan bereiken, lichtomstandigheden en gebruiksscenario's, terwijl de levensduur van de batterij in mobiele apparaten wordt bespaard. Voor verschillende toepassingen biedt de nieuwe sensor technieken zoals realtime augmented reality, scannen op lange afstand, reconstructie van kleine objecten, snelle autofocus met laag vermogen en beeldsegmentatie. Effecten zoals achtergrondvervaging in video's en foto's van bewegende scènes kunnen eenvoudig worden ingeschakeld zonder dat er nabewerking nodig is en ongeacht het omgevingslicht.

Bovendien worden naadloze augmented reality-detectie-ervaringen bereikt, waardoor 3D-dieptegegevens van hoge kwaliteit kunnen worden vastgelegd tot een afstand van tien meter, zonder verlies van resolutie in het kortere bereik. Always-on applicaties zoals mobiele AR-gaming kunnen enorm profiteren van het kleine stroombudget dat nodig is voor de nieuwe sensor, en gebruikers een langere speeltijd dan ooit bieden. Voor toepassingen zoals 3D-scannen voor reconstructie van ruimtes en objecten of 3D-mapping voor meubelplanning en andere ontwerptoepassingen, maakt de sensor het mogelijk om het meetbereik te verdubbelen buiten de huidige oplossing op de markt.

De volumelevering voor deze chip start in Q2 2021, er zijn al demo kits beschikbaar.

Bekijk de opgenomen livestream van het officiële persevenement op: https://livestream.com/infineontechnologies/real3

Over pmdtechnologies ag

pmdtechnologies ag, een fabless IC-bedrijf met hoofdkantoor in Siegen, Dresden en Ulm / Duitsland met dochterondernemingen in de VS, China en Korea, is de wereldwijde toonaangevende leverancier van 3D Time-of-Flight CMOS-gebaseerde digitale beeldtechnologie. Opgericht in 2002, bezit het bedrijf meer dan 400 wereldwijde patenten met betrekking tot op pmd gebaseerde toepassingen, het pmd-meetprincipe en de realisatie ervan. De geadresseerde markten voor de 3D-sensoren van pmd zijn industriële automatisering, automotive en het brede scala aan consumententoepassingen zoals smartphones.

Nadere informatie is beschikbaar op pmdtec.com.

Over Infineon

Infineon Technologies AG is een wereldleider in halfgeleideroplossingen die het leven gemakkelijker, veiliger en groener maken. Micro-elektronica van Infineon is de sleutel tot een betere toekomst. In het boekjaar 2019 (eindigend op 30 september) rapporteerde het bedrijf een omzet van € 8.0 miljard met ongeveer 41.400 werknemers wereldwijd. Met de overname van het Amerikaanse Cypress Semiconductor Corporation in april 2020 is Infineon uitgegroeid tot een wereldwijde top 10 halfgeleiderbedrijf.

Infineon is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (tickersymbool: IFX) en in de VS aan de over-the-counter-markt OTCQX International Premier (tickersymbool: IFNNY).

Nadere informatie is beschikbaar op www.infineon.com

Dit persbericht is online beschikbaar op www.infineon.com/press

Contacten

Media Contact
Sabrina Buxbaum
Directeur Marketing & Bedrijfsstrategie
s.buxbaum@pmdtec.com
+49 271 238 712 800

Bron BEDRIJFSDRAAD