Op 27 oktober is CD Projekt Red heeft de release van Cyberpunk 2077 opnieuw uitgesteld. De nieuwe datum is 10 december, 21 dagen daarna eerder aangekondigd.

Fans van de Poolse studio waren in het verleden behoorlijk tolerant ten opzichte van deze vertragingen en waren bereid een beetje te wachten op een superieur product. Dit keer veroorzaakte de aankondiging echter vrij gewelddadige bijwerkingen. 

Volgens een tweet van Andrzej Zawadzki, Senior game designer van het project, zouden sommige ontwikkelaars van het spel hebben geleden, doodsbedreigingen. In de post doet Zawadzki een beroep op de menselijkheid van de fans, eraan herinnerend dat zelfs degenen die achter Cyberpunk werken niets meer zijn dan een persoon.

De plotselinge woede zou worden verergerd door een tweet net voor de aankondiging van de vertraging in de release van het spel. Het Cyberpunk-profiel, altijd erg actief in reacties op gebruikers, had de releasedatum in november bevestigd.

tweede Jason SchreierBloomberg-verslaggever, dit incident zou te wijten zijn aan het feit dat zelfs de medewerkers van CD Projekt waren niet op de hoogte van de beslissing voordat het publiekelijk werd aangekondigd. De keuze om het spel uit te stellen zou verborgen blijven vanwege enkele beursregels.