HymneZelfs als de koplampen uit zijn, Het werk aan de vernieuwing van Anthem wordt verzonden naar BioWare, de schutter die bijna twee jaar geleden werd vrijgelaten en na een paar maanden schipbreuk leed vanwege de enorme hoeveelheid problemen waarmee hij te kampen had.

Het softwarehuis liet de nieuwe gebruikersinterface van het spel zien, Welke heeft een zeer vergelijkbare structuur als die van Destiny 2. Wapens zijn onderverdeeld in "primair" en "secundair", terwijl het componentensysteem is vervangen door mods en artefacten. Elke Javelin (die een klasse in Anthem vertegenwoordigt) heeft zijn eigen vaardigheidsboom waaruit zijn actieve en passieve vaardigheden kunnen worden gekozen, evenals de mogelijkheid om het uitgeruste artefact aan te passen.

Volkslied Volgende, dit is de onofficiële titel van versie 2.0 van het spel, is momenteel in de maak bij BioWare Austin, een kleiner team dat werkt aan de herstructurering van de titel, terwijl de hoofdstudio, gelegen in Edmonton, bezig is met het bouwen van de nieuwe Dragon Age.