Na meerdere controverses rond de wereld van PlayStation 5 die gisteren opkwam, lijken er enkele te zijn voor Microsoft en zijn Xbox Series X. Watch Dogs: Legion lijkt niet aan de prestatieverwachtingen te voldoen.

Naar verluidt en geanalyseerd door een gebruiker op Beyond3D, de Ubisoft-titel zou de oorspronkelijke 4K-resolutie niet kunnen behouden. Door een simpele telling van de pixels zou het een dynamische resolutie hebben opgeleverd die kan dalen tot 1440p. Alles moet natuurlijk nog worden bevestigd door een meer zorgvuldige analyse, maar we vertrouwen erop dat Digital Foundry niet lang op zich zal laten wachten.

Ondanks de absolute kracht van de Xbox Series X, lijkt Ray Tracing opnieuw een zeer resource-intensieve technologie te zijn. We hopen dat zelfs de open wereld, met een goede optimalisatie, eindelijk de goedheid kan betalen die de nVidia-oplossing biedt.