In de afgelopen uren Nintendo heeft een nieuwe gepubliceerd financieel verslag voor aandeelhouders, de bekendmaking van de laatste resultaten die de onderneming heeft behaald op het gebied van winst.

Een van het meest indrukwekkende nieuws dat uit het rapport naar voren komt, is zeker het aantal verkochte eenheden Nintendo Switch, die daarbuiten wordt bevestigd 68,30 miljoen van consoles die op de markt zijn gebracht (inclusief zowel de baseren dat een beetje).

Dankzij dit indrukwekkende resultaat overschrijdt Nintendo Switch daarmee ook de historische drempel van circa 62 miljoen verkochte consoles Famicomeen Nintendo Entertainment System (NES) voor ons westerlingen, Nintendo's eerste thuisconsole.

Aan de top van de best verkochte consoles van de grote N blijft het echter stevig verankerd Nintendo Wii, dan met zijn titanics 101.63 miljoen van verkochte eenheden zal nauwelijks van het podium worden verplaatst, zelfs als in de videogamewereld alles mogelijk is, dus zeg nooit nooit.