Sega verkocht zijn arcade-divisie vanwege zware verliezen veroorzaakt door Covid-19. Welke toekomst voor deze arcades?

De videogamegigant Sega heeft besloten om te vertrouwen op externe acquisities om de meerderheidsaandelen van de sectie toe te vertrouwen Amusementscentrum, namelijk degene gewijd aan de arcades die verspreid zijn over het Japanse grondgebied. Het bedrijf is genoodzaakt deze weg te volgen vanwege de enorme economische verliezen die de Covid-19, een epidemie die geen enkele sector heeft gespaard.

De nieuwe eigenaar van het bovengenoemde pakket wordt Genda met 85% van de aandelen, die zal proberen de schade te beperken en de Ammousement-sectie te reorganiseren zonder deze te verstoren. De kosten van deze corporate reorganisatie worden geschat op ongeveer 20 miljard yen.

De periode van verlies bij Sega zou Sony en Microsoft, die momenteel andere softwarebedrijven proberen te verwerven, kunnen verleiden om naar voren te komen om de videogamecatalogus van het historische Japanse bedrijf over te nemen. Zou de veelbesproken fusie tussen Xbox en Sega nabij zijn?