EA Play Xbox Game PassAls voor Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, er is veel scetticismo in de veronderstelling dat "Abonnementsdiensten worden het belangrijkste systeem voor het genereren van inkomsten"komen heel verschillende sensaties vandaan Andrew Wilson, de baas van Electronic Arts, die zich in plaats daarvan met grote overtuiging concentreert op hun abonnementsservice, onlangs hernoemd EA Play.

“Onze EA Play-service is het populairste platformonafhankelijke abonnementsmodel in de branche. Met de komst van PS4 en Steam hebben we 6,5 miljoen betalende gebruikers bereikt " Wilson zei. "EA Play komt over een paar dagen ook naar Game Pass en we denken dat we de mogelijkheid zullen hebben om ons abonneebestand binnen 12 maanden te verdubbelen."

De leider van het Amerikaanse bedrijf legde vervolgens de redenen uit die leidden tot de keuze om te fuseren met de abonnementsdienst Xbox: "Electronic Arts ziet deze samenwerking als een manier om een ​​toegangspunt tot het EA Play-abonnement op Microsoft-platforms te bouwen". Iets dat door het bedrijf de meeste reputatie heeft "Beïnvloeden" dan het toevoegen van individuele games uit uw catalogus aan de service.