In de afgelopen uren Digital Extremes officieel aangekondigd de komst van Warframe ook PlayStation 5 ed Xbox-serie X, met alle verbeteringen die de next-gen kunnen aanbrengen in een van de meest populaire en bijgewerkte free-to-plays in zijn soort.

De volgende generatie Warframe-edities worden uitgevoerd met een resolutie tot 4Kmet 60FPS stabiel, en met verschillende grafische verbeteringen zoals dynamische verlichting e verbeterde texturen. De titel zal ook volledig profiteren van de SSD's van de nieuwe consoles, waardoor de laadtijden van de verschillende schermen aanzienlijk worden verkort.

Volgens wat werd aangekondigd door de ontwikkelaars zal Warframe eind 5 op PlayStation 2020 verschijnen, terwijl de Xbox Series X / S-versie zal moeten wachten tot 2021. Beide zullen echter de kenmerken hebben van cross-play e cross-save, waardoor de gemeenschap verenigd en actiever blijft dan ooit.