Xbox-serie Smet Xbox-serie SHeeft Microsoft gamers toegang tot de volgende generatie beloofd tegen een meer betaalbare prijs. Een van de compromissen die moeten worden aanvaard, is echter dat van een SSD-geheugen met lage capaciteit, dat ongetwijfeld de geïnteresseerden in de machine veel zorgen baart.

Ondanks een geheugen van slechts 512GBhad het huis in Redmond iedereen gerustgesteld door dat te zeggen de Series S-versies van de titels zouden een gemiddeld gewicht hebben gehad van 30% lager dan die van Series X. En die belofte lijkt te zijn nagekomen, althans met Xbox-exclusives.

Volgens wat is gevonden in de tests die zijn uitgevoerd door Gamespot in feite lijkt het erop dat Series S-games eigenlijk minder ruimte innemen. Onder de gegeven voorbeelden zijn die van Forza Horizon 4, dat zakt naar 71 GB van de 84 Series X; Gears 5, dat gaat van 72GB tot 55 e Sea of ​​Thieves, dat van 46,6 GB aan gewicht op de vlaggenschipconsole daalt tot slechts 17 op de jongere zus.

Ongetwijfeld goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in Xbox Series S, wachtend om te weten of dit ook gebeurt titels geproduceerd door derden ze kunnen worden geïnstalleerd in een meer "slanke" versie en hebben minder ruimte nodig op de SSD.