Uitgebracht in 2018Hemels bleek van nature een platformspel te zijn opmerkelijk open; niet alleen in termen van gameplay - via een schaalbare moeilijkheidsgraad afhankelijk van de vaardigheden van de speler - maar ook in termen van De besproken onderwerpenallereerst genderinclusiviteit. Dit laatste werd onlangs herhaald door de maker niet-binaire van het spel Maddy Thorson via een artikel op de site Medium.

Celeste Madeline Transgender LGBTQ + Extreem OK GamesDe ontwikkelaar heeft inderdaad onthuld gender identiteit van de hoofdpersoon Madeline, een theorie heilig verklaard die door de gemeenschap naar voren is gebracht na de finale van de Farewell DLC, die vorig jaar werd uitgebracht: Madeline is transgender.

“Tijdens de ontwikkeling van Celeste wist ik niet dat Madeline trans was. Tijdens het ontwikkelen van de Farewell DLC begon ik een intuïtie te vormen. Na de ontwikkeling weet ik dat we dat allebei zijn. "

Vervolgens onthulde Thorson hoe het ontwikkelingsteam de identiteit van de hoofdrolspeler niet wilde accentueren door middel van haar ontwerp om een "Situation a la JK Rowling" of het begin van vlammen rond het spel.