In een recent persbericht Take-Two Interactive aangekondigd in niet mis te verstane bewoordingen, de start van de onderhandelingen voor de totale acquisitie di Codemasters, het beroemde Britse bedrijf achter titels als Vuil 5, F1 2020 e GRID.

Volgens wat werd gecommuniceerd, werd het bod al uitgevoerd en evalueert de raad van bestuur al of het al dan niet aanvaardt. Hier is een kort fragment:

"Wij geloven dat de combinatie van Take-Two en Codemasters twee topportfolio's op het gebied van entertainment zal samenbrengen, met een uitstekende compatibiliteit tussen onze 2K- en Codemasters-labels in het racegenre."

Bedenk dat Take-Two momenteel studio's bezit zoals Rockstar Games2K Games, IP-softwarehuizen zoals GTA, Red Dead Redemption NBA 2K. Met een mogelijke aankoop van Codemasters zou het bedrijf niet alleen de serie in handen krijgen Vuil F1, maar ook van de respectievelijke licenties WRC FIA.