Overeenkomst versterkt de relevantie en waarde op lange termijn van de media-IP-licenties

SAN JOSE, Californië. & PHILADELPHIA– (BUSINESS WIRE) -TiVo®, een volledige dochteronderneming van Xperi Holding Corporation (NASDAQ: XPER) ("Xperi"), en Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) hebben vandaag aangekondigd dat ze een patentlicentieovereenkomst voor 15 jaar zijn aangegaan. De overeenkomst is van kracht vanaf het aflopen van de eerdere overeenkomst van Comcast in 2016 en biedt een brede dekking onder de octrooiportefeuilles van TiVo tot 2031. De overeenkomst lost ook alle lopende geschillen tussen de bedrijven op.

De voorwaarden van de overeenkomst zijn in overeenstemming met het gevestigde licentieprogramma van TiVo voor de betaaltelevisiemarkt. De overeenkomst voorziet in een eerste betaling bij uitvoering en lopende betalingen gedurende de rest van de overeenkomst.

"We zijn zeer verheugd deze overeenkomst te sluiten met Comcast, een van 's werelds toonaangevende media- en technologiebedrijven die algemeen erkend wordt voor zijn innovatieve producten en oplossingen", zegt Samir Armaly, president IP-licenties van Xperi. "De overeenkomst illustreert ons vermogen om belangrijke vernieuwingen door te voeren bij onze grootste klanten, aangezien de videomarkt een aanzienlijke technologische en zakelijke evolutie blijft doormaken."

"Deze deal biedt ons een redelijke licentieoplossing voor de uitgebreide octrooiportfolio van het bedrijf, terwijl we de rechtszaken achter ons laten", aldus Peter Kiriacoulacos, EVP en Chief Procurement Officer van Comcast. "We kijken uit naar een wederzijds succesvolle relatie in de komende jaren terwijl we onze klanten de beste entertainmentervaringen blijven bieden."

TiVo heeft tientallen jaren geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om marktleidende technologieën te creëren die deze breed in licentie geven aan de media- en entertainmentindustrie. De innovaties van TiVo maken het voor kijkers gemakkelijker om al hun inhoud op een groot aantal platforms te vinden, te bekijken en ervan te genieten.

Over Xperi Holding Corporation

Xperi bedenkt, ontwikkelt en levert technologieën die buitengewone ervaringen mogelijk maken. Xperi-technologieën, geleverd via zijn merken (DTS, HD Radio, IMAX Enhanced, Invensas, TiVo), en door het opstarten, Perceive, maken entertainment leuker en slimme apparaten slimmer. Xperi-technologieën zijn geïntegreerd in miljarden consumentenapparaten, mediaplatforms en halfgeleiders over de hele wereld, wat leidt tot meer waarde voor partners, klanten en consumenten.

Xperi, DTS, IMAX Enhanced, Invensas, HD Radio, Perceive, TiVo en hun respectievelijke logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van gelieerde bedrijven van Xperi Holding Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere bedrijfs-, merk- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.

Over Comcast Corporation

Comcast Corporation (Nasdaq: CMCSA) is een wereldwijd media- en technologiebedrijf met drie primaire bedrijven: Comcast Cable, NBCUniversal en Sky. Comcast Cable is een van de grootste high-speed internet-, video- en telefoonproviders van de Verenigde Staten voor particuliere klanten onder de merknaam en biedt deze diensten ook aan bedrijven. Klanten onder het merk Xfinity. NBCUniversal is wereldwijd nieuws-, nieuws-, entertainment- en sportkabelnetwerken, NBC- en Telemundo-uitzendnetwerken, televisieproductieactiviteiten, televisiezenders, Universal Pictures en Universal Parks and Resorts. Sky is een van Europa's toonaangevende media- en entertainmentbedrijven en verbindt klanten via een betaaltelevisie met een breed scala aan video-inhoud. Het biedt ook communicatiediensten, waaronder high-speed internet, telefoon en draadloze diensten. Sky beheert het Sky News-uitzendnetwerk en sport- en entertainmentnetwerken, produceert originele inhoud en heeft exclusieve inhoudrechten. bezoek www.comcastcorporation.com voor meer informatie. "

XPER-I

Contacten

Xperi-investeerders:
Geri Weinfeld, Vice-President Investor Relations
+ 1 818-436-1231
geri.weinfeld@xperi.com

Xperi-media:
Lerin O'Neill, directeur communicatie
+ 1 408-562-8455
lerin.oneill@xperi.com

Comcast Investeerders:
Marci Ryvicker + 1-215-286
Jane Kearns + 1-215-286
Marc Kaplan + 1-215-286

Comcast-media:
Jenni Moyer Gatta + 1-610-506 - mobiel
Jenni_Moyer@comcast.com

Bron BEDRIJFSDRAAD