Recordopbrengsten en bedrijfsinkomsten in het derde kwartaal gedreven door portefeuillesterkte en diversiteit: MapleStory, The Kingdom of the Winds: Yeon en KartRider Rush +

Strategische focus op minder maar grotere virtuele werelden die solide opbrengsten opleveren

TOKIO– (BUSINESS WIRE) –NEXON Co., Ltd. (Nexon) (3659.TO), een wereldleider in online games, heeft vandaag de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2020.

"Ondanks een vertraging in de grootste lancering van het jaar - Mobiele Dungeon & Fighter - Nexon leverde ons beste derde kwartaal ooit, met een sterke groei van meerdere franchises en de uitbreiding van onze krachtige franchises naar mobiel, waardoor we binnen het bereik van onze driemaandelijkse vooruitzichten vallen, ”aldus Owen Mahoney, President en CEO van Nexon. "Deze zeer solide prestatie toont de duurzaamheid en diversiteit van de kernfranchises van Nexon aan, een fundament waarop we nieuwe virtuele werelden lanceren op nieuwe platforms en in nieuwe markten. Onze pijplijn voor 2021 combineert grote groeimogelijkheden in meerdere markten met een uitzonderlijk sterke kernactiviteit. Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over de toekomst van Nexon. "

Recente hoogtepunten zijn onder meer:

 • Nexon boekte de beste Q3-inkomsten aller tijden, met groepsinkomsten van ¥ 79.4 miljard, een stijging van 52% op jaarbasis - binnen ons verwachte bereik.
 • De opbrengsten uit mobiele games in het derde kwartaal zijn goed voor 3% van de groepsomzet van Nexon - een stijging van 42% op jaarbasis. Drie titels overtroffen aanzienlijk de verwachtingen in Q140 - Het Koninkrijk der Winden: Yeon, KartRider Rush + als V4.
 • Inkomsten uit online pc-games1 stegen met 20% op jaarbasis en vertegenwoordigen 58% van de inkomsten in het derde kwartaal. Deze prestatie werd aangedreven door meerdere franchises in meerdere markten, waaronder MapleStory over geografische locaties en Dungeon & Fighter, Plotselinge aanval als EA SPORTSTM FIFA ONLINE 4 in Korea.
 • Bedrijfsresultaat ¥ 27.6 miljard - onder onze verwachtingen. Nexon behaalde een recordbrekend bedrijfsresultaat in het derde kwartaal - een stijging van 3% op jaarbasis, aangedreven door buitengewoon sterke prestaties in Korea, terwijl een waardeverminderingsverlies van ¥ 13 miljard werd geboekt.
 • netto-inkomen2 was ¥ 16.3 miljard - onder onze vooruitzichten als gevolg van de achterblijvende bedrijfsopbrengsten en een wisselkoersverlies van ¥ 8.6 miljard, voornamelijk op in Amerikaanse dollar luidende contante deposito's.
 • In Japan werd Nexon gelanceerd V4 in september en EA SPORTSTM FIFA MOBIEL in oktober.
 • In juni kondigde Nexon een initiatief aan om $ 1.5 miljard te investeren in bedrijven die aantonen dat ze wereldwijd entertainment kunnen creëren en onderhouden. Tot op heden heeft het bedrijf 85.9 miljard of 54% van het fonds geïnvesteerd en een niet-gerealiseerde winst van 18.6 miljard geboekt onder niet-gerealiseerde resultaten.
 • Op 29 oktober 2020 werd Nexon toegevoegd aan het prestigieuze Nikkei Stock Average - De Nikkei 225. Nexon staat ook genoteerd op de JPX400 en Nikkei Stock Index 300.
 • Kevin A. Mayer is genomineerd voor de Raad van Bestuur van Nexon. De bewezen expertise van de heer Mayer in het stimuleren van groei bij Walt Disney en TikTok komt overeen met Nexons visie voor wereldwijde expansie. Over de nominatie wordt gestemd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Nexon in maart 2021.
 • Als onderdeel van onze kapitaalallocatiestrategie heeft de Raad van Bestuur van Nexon een nieuw aandeleninkoopbeleid goedgekeurd om in de komende drie jaar tot ¥ 100 miljard aan aandelen terug te kopen. Dit komt bovenop onze M & A-strategie en het jaarlijkse dividend.

Vooruitzichten voor het vierde kwartaal van 2020:

 • Verwacht inkomsten tussen ¥ 60.7 en ¥ 65.5 miljard, een stijging van 23% tot 33% op jaarbasis, zoals gerapporteerd, een stijging van 24% tot 33% op jaarbasis bij een constante valuta3 basis
 • Verwacht een bedrijfsresultaat van ¥ 12.3 tot ¥ 16.0 miljard
 • Verwacht netto inkomen2 van ¥ 8.7 tot ¥ 11.6 miljard
 • Forexgevoeligheid4 : Elke beweging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zou de volgende impact hebben op onze financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 4

- Inkomsten: ¥ 0.59 miljard

- Bedrijfsinkomen: ¥ 0.16 miljard

Telefonische vergadering en herhaling

Het management van Nexon zal een conference call houden voor investeerders, analisten en de media om de financiële resultaten en vooruitzichten van het bedrijf te bespreken. De teleconferentie vindt plaats om 5 uur JST / 30 uur EST en wordt gelijktijdig in het Japans en Engels gevoerd. Het bestaat uit korte opmerkingen van het managementteam, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie. De vraag- en antwoordsessie wordt uitgevoerd met opeenvolgende vertolking.

Conference Call (Japans en Engels)

 

 

Tijd:

10 november 2020 om 5:30 uur JST / 3:30 uur EST (gepland)

 

 

 

 

Voor Engelse sprekers

 

 

Telefoonnummer:

+81-3-6629-1042 (Japan), +1-408-758-9913 (US),

 

 

+ 44-20-3364-5380 (VK), + 852-302-77009 (Hong Kong),

 

 

 

+ 65-640-85783 (Singapore), + 82-70-4732-0202 (Zuid-Korea)

 

Wachtwoord:

96737556 #

 

 

 

 

Voor Japanse sprekers

 

 

Telefoonnummer:

+ 81-3-6630-2234 (Japan)

 

Wachtwoord:

72322404 #

Conference Call opnieuw afspelen

 

Een herhaling van de oproep zal ongeveer 30 minuten na afloop van de telefonische vergadering beschikbaar zijn en kan worden geopend tot 17 november 2020. Een herhaling van de webcast en een transcriptie van de oproep zullen binnen enkele dagen beschikbaar zijn op de Investor Relations-website van Nexon.

 

 

 

Conference Call Replay (Engels)

 

Telefoonnummer opnieuw afspelen:

+ 81-3-6630-2251 (Japan)

 

Referentie nummer:

512544235 #

 

 

 

 

Conference Call Replay (Japans)

 

 

Telefoonnummer opnieuw afspelen:

+ 81-3-6630-2236 (Japan)

 

Referentie nummer:

512544231 #

Ga voor meer informatie over de financiële resultaten van Nexon over het derde kwartaal naar het gedeelte Investor Relations op de website van Nexon op http://ir.nexon.co.jp/en/.

Dit persbericht is opgesteld om referentie-informatie over Nexon aan beleggers te bieden en is bedoeld om beleggers en analisten over het algemeen financiële en operationele informatie over Nexon te verstrekken, maar niet om enige verkoop of aankoop van aandelen of andere effecten van Nexon te vragen of aan te bevelen.

Over NEXON Co., Ltd. http://company.nexon.co.jp/en/

NEXON Co., Ltd. (Nexon) (1994.TO), opgericht in 3659, is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie, ontwikkeling en exploitatie van online games en virtuele werelden. Nexon werd voor het eerst genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange in december 2011, werd in 400 op JPX2015 geplaatst en in 300 toegevoegd aan de Nikkei Stock Index 2017. In 2020 werd Nexon toegevoegd aan de Nikkei 225. Nexon heeft momenteel meer dan 60 live games op meerdere platforms inclusief mobiel en beschikbaar in meer dan 190 landen. Grote gamefranchises omvatten MapleStory, KartRider als Dungeon & Fighter.

1 In de pc-inkomsten zijn naast de online pc-games en mobiele games ook andere inkomsten begrepen.
2 Nettoresultaat verwijst naar het nettoresultaat toe te rekenen aan eigenaren van de moedermaatschappij, zoals vermeld in de geconsolideerde financiële resultaten van Nexon.
3 Constante valuta is een non-GAAP-maatstaf die wordt gebruikt om prestaties aan te tonen die niet worden beïnvloed door schommelingen in wisselkoersen van vreemde valuta. Basisbedragen in constante valuta worden berekend op basis van de gemiddelde wisselkoersen voor de vergelijkbare periode in het voorgaande jaar en toegepast op de huidige periode.
4 In de meeste situaties zijn de wisselkoersen van zowel de Zuid-Koreaanse Won als de Chinese Yuan gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Eenvoudigheidshalve wordt de wisselkoersgevoeligheid berekend op basis van de aanname dat de Koreaanse won en de Chinese yuan op dezelfde manier bewegen ten opzichte van de Japanse yen wanneer er een wisselkoersbeweging is in de VS. dollar en Japanse yen.

Contacten

Contactinformatie
NEXON Co., Ltd. Corporate PR
Achtervolg Colasonno
CorporatePR.Team@nexon.co.jp

Bron BEDRIJFSDRAAD