The Dark Pictures Anthology: Little Hope is de tweede game in de bloemlezing van horrortitels in de Dark Pictures-serie. Het pand leek, al vanaf de weinige informatie die binnenkwam, beslist superieur in vergelijking met (on) geluk vorig hoofdstuk. Echter, gezien het mislukken van de vorige aflevering, rijst een vraag: slaagt deze game erin om Man of Medan te overtreffen in termen van kwaliteit? Laten we het samen met deze recensie ontdekken.

De eigenaardigheid van de Dark Pictures Anthology-serie, ontwikkeld door de jongens van Superzwaar Spellen, vooral bekend om Tot het ochtendgloren evenals voor het bovengenoemde Man van Medan, bestaat uit het ensceneren van een reeks grafische avonturen (allemaal meestal met een horrorthema) die de interactie tussen verschillende personages en de morele keuzes van de speler centraal stellen in de verhaallijn, die juist of, in sommige gevallen, onjuist zou kunnen blijken te zijn . Het bijzondere van deze serie betreft echter niet alles wat met de gameplay te maken heeft: in feite is de ontwikkelaars, om deze verhalen te maken, lijkt het erop dat ze zijn geïnspireerd door enkele feiten en legendes die ons in het echte leven omringen, ze uiteraard romantiseren, waardoor een reeks hoofdstukken ontstaat die allemaal los van elkaar staan ​​en met verschillende tijdlijnen.

Ondanks een nogal lauwe ontvangst uit het vorige hoofdstuk (voornamelijk veroorzaakt door talrijke technische fouten) Weinig hoop isin feite een beetje hoop op wedergeboorte met betrekking tot deze eigenaardige serie: Bandai Namco geloofde in feite vooral in het project en ik Positieve resultaten, vooral wat betreft de technische sector, ze zijn vrij duidelijk.

Zoals eerder vermeld, is deze bloemlezing vooral geïnspireerd door echte gebeurtenissen en enkele urban legendes. Little Hope is losjes gebaseerd op wat specifiek een bepaald publiek (de Amerikaanse) goed weet: de folklore inherent aan vreselijke gebeurtenis van de heksenjacht die de periode van 1450 tot 1750 bestrijkt en wereldwijd tussen de 35.000 en 100.000 slachtoffers maakte. Veel van deze oneerlijke en bekende processen vonden plaats in de stad Salem, maar in Amerika was er een andere stad waar deze episodes niet nieuw waren: Andover, in de staat Massachussets, die, net als in de andere Amerikaanse stad, verschillende veroordelingen heeft gezien voor hekserij. En het is uit deze steden dat het werk inspiratie haalt.

Gelukkig slaagt de titel erin, om zonder al te veel moeite de waarheid te vertellen, de kwaliteit van zijn voorganger niet alleen visueel te overtreffen, maar ook voor hoe de ontwikkelaars erin zijn geslaagd om de plot van de game te evolueren en, zonder je teveel spoilers te geven, kan ik veilig bevestig dat de spanning is veel meer voelbaar en waarneembaar, met verschillende wendingen die de ervaring boeiender maken. De groep protagonisten wordt gevormd door vijf mannen, Inclusief Andrew (die in de originele versie wordt gespeeld door de Engelse acteur Will Poulter, vooral bekend door deelname aan de interactieve Netflix-aflevering van Black Mirror). Voordat u handelt en enige actie binnen het spel uitvoert, is het belangrijk, zo niet essentieel, om bepaalde handelingen uit te voeren morele keuzes. Onthoud dat de titel is voornamelijk gebaseerd op wat u selecteert en dit heeft vooral invloed op de voortzetting van de geschiedenis. Echter geen van deze keuzes garandeert (in ieder geval onmiddellijk) positieve of negatieve opties, maar wel gevolgen dat vloeit precies voort uit hoe we besluiten het huidige personage te karakteriseren.

Il titelgelukkig wel beschikbaar in het Italiaans beide voor wat het gaat over het menu dat voor de plaats waarbij de stemacteur Renato Novara op een overtuigende manier wordt geïnterpreteerd. Over het algemeen is de hele cast uitstekend ingesproken en weet hij de constante spanning te voelen.

De Supermassive Games-videogame presenteert, net als de vorige verschillende manieren de geschiedenis onder ogen zien: als je 'durft' kan dat alleen de geschiedenis onder ogen zien, anders er is een speciale sectie gewijd aan degenen die met vrienden willen spelen. Over de singleplayer-versie gesproken, het verhaal lijkt meer standaard, waardoor de speler zijn ervaring kan aanpassen en zich zo kan concentreren op de karakterisering van de verschillende protagonisten. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen verspreid over de kaart die handig zijn om bepaalde gebeurtenissen van tevoren te zien en die bijgevolg nuttig kunnen zijn om uw toekomstige keuzes / opties te modereren.

Gezien het feit dat we gedurende de hele duur van het spel rekening moeten houden met de verschillende persoonlijkheden van de betrokken hoofdrolspelers, raad ik je aan om de verschillende eigenschappen van hun persoonlijkheden zorgvuldig te observeren, zonder spoilers te maken, om vreedzaam vooruitgang te boeken in het verhaal. Tijdens de hele spelfase worden we echter vergezeld door de verteller van de Beheerder, een man die (zoals we al hebben gezien in Man of Medan) ons niet alleen uitlegt hoe we het spel tijdens de vroege stadia moeten benaderen, maar ook constant commentaar geeft op de gebeurtenissen waarbij we tragisch genoeg betrokken zijn.

Voor degenen die niet echt van horror houden, maar willen vertrouwen op een gedeelde ervaring, stelt Little Hope je ook in staat om samen met andere mensen te spelen met de "Speel niet alleen". Net als bij Man of Medan, de opera stelt ons in staat om de titel uit te proberen in het gezelschap van vrienden door de ervaring te delen en ons de mogelijkheid te geven, via een joypad, om te kiezen welk personage we willen zijn en deze tijdens de intermezzo's uit te wisselen waarbij de geselecteerde karakters betrokken zijn. In werkelijkheid brengt deze versie niet al te veel veranderingen met zich mee ten opzichte van de vorige aflevering. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de andere modus die altijd aanwezig is in multiplayer: "verhaal online gedeeld". Hoewel het ook aanwezig was in Man of Medan, wordt in deze versie niet alleen de game-ervaring gedeeld met een vriend, maar er zijn enkele onbewerkte scènes die niet beschikbaar zijn in de versie voor één speler, in tegenstelling tot de voorganger. Deze keuze omvat uiteraard niet alleen nieuwe interacties (dialogen en keuzes) maar ook niet-gepubliceerde en intrigerende implicaties. Dus om de game-ervaring beter te voltooien, zou ik deze modus aanbevelen.

Gelukkig, als Man of Medan veel (misschien zelfs TE VEEL) technische fouten had, de ontwikkelaars van Supermassive Games luisterden naar de feedback van de verschillende spelers en slaagden er uiteindelijk in om een ​​game-ervaring te brengen die een horrortitel waardig is. Als in de vorige de schrik niet bijzonder te wijten was aan het verhaal zelf of aan de instellingen, maar aan te veel bugs en technische problemen (soms verberg ik niet hilarisch), in dit geval bevinden we ons op technisch vlak voor een uitstekende baan, ook wat de details van de verschillende instellingen. De animaties zien er ook vloeiender uit en over het algemeen lijkt alles te werken, afgezien van een kleine daling van de framesnelheden die kan optreden tijdens snelle gebeurtenissen.
Ook de gameplay is verbeterd: bijvoorbeeld dialoogkeuzes zijn uitgebreid en tijdens de QTE's verschijnen er speciale stempels op het scherm die aangeven wat voor soort gebeurtenis er plaatsvindt.

Little Hope, de gelijknamige spookstad waar de gebeurtenissen plaatsvinden, is beslist interessanter en verontrustender dan het spookschip van het oude hoofdstuk, met een sfeer vol gevaren en valkuilen in donker gekleurde omgevingen. Er is geen gebrek aan schrikken maar zelfs dit hoofdstuk bevat geen overdreven horrorelementen. Ik zou echter willen zeggen dat dit feit voornamelijk afhangt van de gevoeligheid van elke individuele speler, dus het is aan jou om te beslissen of de titel echt angstaanjagend is of niet.

Kortom, Little Hope verbetert zowel de game als de gameplay-ervaring van het vorige Man of Medan-hoofdstuk aanzienlijk. In afwachting van de volgende game (gepland voor 2021, waarschijnlijk op Halloween), willen we deze game-ervaring dat aanbevelen in ongeveer 6 uur is het mogelijk om af te sluiten.