Xbox-serie X Xbox-serie S.De noodlottige 10 november is gearriveerd en vanaf vandaag de wereld van gameconsoles is officieel zijn nieuwe generatie ingegaan. De dans openen is Microsoft met de officiële release van Xbox-serie X en Xbox-serie S terwijl er voor Sony nog een paar dagen te wachten zijn (19 november voor de Italiaanse markt).

Het bedrijf Redmond wilde de komst van de nieuwe consoles op de markt vieren met een feestelijke video gerechtigd "Dreams Within", opgenomen nabij St. Paul's Cathedral in Londen.

Sinds gisteren zijn er verschillende initiatieven gaande op de verschillende gelokaliseerde Xbox-kanalen en alles zal zijn hoogtepunt bereiken Xbox-lanceringsviering, een live-evenement dat vanavond van start gaat, waar spelers enkele van de inaugurele titels van de nieuwe videogame-generatie op de Xbox Series X (en op het jongere zusje) kunnen bewonderen, waaronder Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, Gears Tactics, Yakuza: Like a Dragon, The Medium, The Falconeer, Scarlet Nexus en vele anderen.

Eindelijk, voor de gelegenheid, Fans van Cyberpunk 2077 kunnen getuige zijn van de introductie van Johnny Silverhand op de Xbox Walk of Fame.

De afspraak met de Xbox Launch Celebration is voor 20 Italiaanse tijd op officiële kanalen YouTube, Trekken e Facebook Gaming.