LAKE ZURICH, Ill. - (BUSINESS WIRE) - ACCO Brands Corporation (NYSE: ACCO), heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van PowerA, een snelgroeiende, toonaangevende leverancier van accessoires voor videogames van derden, inclusief controllers , oplaadoplossingen en gaming-headsets. PowerA is een al lang bestaande gelicentieerde partner met de toonaangevende gamingplatforms en titeluitgevers, met een staat van dienst van 20 jaar op het gebied van samenwerking.

"Ik ben erg enthousiast over het opnemen van PowerA in ACCO Brands. PowerA is een welbekende en gerespecteerde leider op het gebied van gamecontrollers, stroomoplossingen en andere game-accessoires. Het bedrijf heeft een meerjarige staat van dienst in samenwerking met de grootste bedrijven in de console-gamingindustrie. Deze overname betekent een belangrijke stap in onze voortdurende strategie om ACCO Brands om te vormen tot een sneller groeiend, consumentgericht bedrijf. Onze Kensington® computeraccessoires hebben de afgelopen jaren een sterke groei laten zien. PowerA is vergelijkbaar met Kensington, maar bevindt zich op de markt voor console-gamingaccessoires. Het zal een goede match zijn ”, aldus Boris Elisman, voorzitter, president en Chief Executive Officer van ACCO Brands.

Eric Bensussen, president en medeoprichter van PowerA, merkte op: "PowerA en ACCO Brands zijn filosofisch uitgelijnd in onze benadering om klanten te verrassen, en ik ben er zeker van dat de toevoeging van ons merk aan het portfolio van ACCO Brands een sleutelelement zal zijn van haar evoluerende consumentenstrategie. De combinatie van de wereldwijde voetafdruk van ACCO Brands en onze bekroonde gamingaccessoires zal het PowerA-merk van brandstof voorzien en de toch al snelle groei en productacceptatie die we hebben ervaren in de console-, mobiele en pc-gamingruimte versnellen. Deze samenwerking is een bewijs van het fantastische werk van het team bij PowerA en de eindeloze verbeeldingskracht en creativiteit die nodig is om elk product dat we produceren te maken. Boris en het ACCO Brands-team hebben een uitzonderlijk bedrijf opgebouwd met een wereldwijd bereik en een passie om een ​​levendig consumentenbedrijf te laten groeien. We gaan samen fantastisch werk leveren. "

Elisman voegde toe: "De overname van PowerA versnelt onze transformatie naar een bedrijf in consumentenproducten verder. Na de overname zal meer dan 50 procent van onze omzet afkomstig zijn van consumenten-, school- en technologieproducten, die de komende jaren een sneller groeiende marktvraag zullen bieden. Onze kanalen zullen meer op de consument en online gericht worden, en we zullen minder afhankelijk zijn van klanten en categorieën die door groei worden uitgedaagd. Deze acquisitie verbetert op significante wijze de organische omzetgroei en het winstpotentieel van ons bedrijf. "

Industrie-informatie

Console-gaming is een groot, snelgroeiend industriesegment met een historische jaarlijkse omzetgroei van 13 procent. PowerA heeft momenteel ongeveer 75 procent van zijn omzet in de Verenigde Staten, de rest voornamelijk in Europa. De adresseerbare markt voor PowerA is ongeveer $ 2 miljard in de Verenigde Staten en is internationaal zelfs nog groter. De verwachting is dat de groei vanaf de lancering van de volgende generatie consoleplatforms zal toenemen. PowerA is ook goed gepositioneerd om te profiteren van de verspreiding van cloudgamingdiensten via zijn mobiele gamingcontrollers.

Leiderschap / structuur

Het management en de werknemers van PowerA blijven bij het bedrijf in hun huidige rollen, met voortdurende verantwoordelijkheid voor de verkoop, marketing en productontwikkeling, terwijl ze de gedeelde diensten van ACCO Brands gebruiken voor algemene en administratieve functies. Er zijn toekomstige mogelijkheden om productontwikkeling en leveranciers van toeleveringsketens tussen PowerA en Kensington te benutten, evenals de aanwezigheid en verkoop van PowerA in EMEA en andere internationale markten uit te breiden.

transactie details

De voorwaarden van de overname omvatten een totale vooruitbetaling van $ 340 miljoen, plus een extra winst van maximaal $ 55 miljoen in contanten, afhankelijk van het behalen van de één- en tweejaarlijkse doelstellingen voor omzet en winstgroei, die in lijn zijn met ACCO Brands 'verwachtingen van de bedrijf. De netto-omzet van PowerA in 2020 zal naar verwachting ongeveer $ 200 miljoen bedragen, ongeveer 20 procent hoger dan in 2019, en de aangepaste EBITDA zal naar verwachting ongeveer $ 50 miljoen bedragen. De overname zal naar verwachting bijdragen aan de winst en de cashflow in het eerste jaar. De overname is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, inclusief contracttoestemmingen en regelgevende deponeringen, en zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

ACCO Brands zal de transactie financieren met contanten, evenals met leningen van de doorlopende kredietfaciliteit van $ 600 miljoen. Aan het einde van het derde kwartaal had het bedrijf $ 85.8 miljoen aan contanten beschikbaar en $ 465.5 miljoen beschikbaar voor leningen op zijn doorlopende kredietfaciliteit. Het bedrijf heeft ook zijn bankkredietovereenkomst gewijzigd om zijn convenant voor maximale netto leverage met 0.5x te verhogen ten opzichte van het huidige niveau voor een periode van zes kwartalen, beginnend met het eerste kwartaal van 2021 en eindigend met het tweede kwartaal van 2022, om een ​​vergelijkbare speelruimte mogelijk te maken. net als vóór de overname. Bij afsluiting verwacht ACCO Brands dat de pro forma nettoschuldratio ongeveer 4.2x zal zijn. Het bedrijf verwacht dat de ratio eind 3.5 terugkeert naar het huidige niveau van ongeveer 2021x.

Rothschild en Co. traden op als financieel adviseur van ACCO Brands. Ook werd advieswerk verricht door EY. Latham & Watkins LLP is de juridische adviseur van het bedrijf.

Webcast

Op 8 november 30 om 11 uur Eastern Time zal ACCO Brands Corporation een teleconferentie houden om de aanstaande overname van PowerA door het bedrijf te bespreken. De oproep wordt live uitgezonden via webcast. De webcast is toegankelijk via het gedeelte Investor Relations van www.accobrands.com. De webcast is in de luisterstand en kan na het evenement opnieuw worden afgespeeld. Deelnemers in de VS en Canada hebben ook toegang tot de teleconferentie door 866-438-0750 te bellen, terwijl internationale deelnemers het nummer 409-220-9383 moeten bellen. Vermeld conferentie-ID 4274038.

Over ACCO Brands Corporation

ACCO Brands Corporation is een van 's werelds grootste ontwerpers, marketeers en fabrikanten van academische, consumenten- en zakelijke merkproducten. Onze algemeen erkende merken zijn onder andere AT-A-GLANCE®, Barrilito®, Derwent®, Esselte®, Five Star®, Foroni®, GBC®, Hilroy®, Kensington®, Leitz®, Mead®, Quartet®, Rapid®, Rexel ®, Swingline®, Tilibra®, Wilson Jones® en vele anderen. Onze producten worden in meer dan 100 landen over de hele wereld verkocht. Meer informatie over ACCO Brands, de thuisbasis van geweldige merken gebouwd door geweldige mensen, is te vinden op www.accobrands.com.

Over PowerA

PowerA maakt innovatieve accessoireproducten die 's werelds beste videogames en mobiele technologie-ervaringen verbeteren. PowerA, een merk dat bekend staat om zijn hoge standaarden en kwaliteitsproductie, levert veilige, veelzijdige accessoires voor alle gamingconsumenten. Accessoires omvatten gamecontrollers voor consoles, oplossingen voor het opladen van stroom, gaming-audio-headsets en een brede verzameling andere accessoires. PowerA-producten zijn over de hele wereld verkrijgbaar bij grote retailers en e-commercepartners, waaronder Noord-Amerika, Europa, Australië en Latijns-Amerika. Bezoek voor meer informatie PowerA.com.

Forward-Looking Statements

Verklaringen in dit winstbericht, anders dan verklaringen van historische feiten, in het bijzonder die welke anticiperen op toekomstige financiële prestaties, zakelijke vooruitzichten, groei, bedrijfsstrategieën en soortgelijke zaken, inclusief maar niet beperkt tot verklaringen over de voordelen van de voorgestelde overname van Power A, inclusief toekomstige financiële en operationele resultaten; het verwachte tijdstip van voltooiing van de overname en andere verklaringen met betrekking tot PowerA en de overname die geen historische feiten zijn; zijn "toekomstgerichte verklaringen" in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de overtuigingen en veronderstellingen van het management op basis van informatie waarover wij beschikken op het moment dat dergelijke verklaringen worden gedaan. Deze uitspraken, die over het algemeen herkenbaar zijn door het gebruik van de woorden 'willen', 'geloven', 'verwachten', 'van plan zijn', 'anticiperen', 'schatten', 'voorspellen', 'projecteren', 'plannen' en soortgelijke uitingen zijn onderhevig aan bepaalde risico's en onzekerheden, worden gedaan vanaf de datum hiervan en we zijn niet verplicht of verplicht om ze bij te werken. Omdat de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten die worden gesuggereerd of geïmpliceerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen, dient u er niet overmatig op te vertrouwen bij de beslissing om de effecten van het bedrijf te kopen, verkopen of aan te houden.

Enkele van de factoren die ervoor kunnen zorgen dat onze werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van onze toekomstgerichte verklaringen, zijn: het risico dat niet wordt voldaan aan materiële voorwaarden voor de afronding van de overname van PowerA, inclusief wettelijke goedkeuringen en contracttoestemmingen; de risico's dat de overname van PowerA mogelijk niet wordt afgerond; de tijd die nodig is om de acquisitie van PowerA te voltooien; ons vermogen om de groeimogelijkheden, synergieën en andere potentiële voordelen van het verwerven van PowerA te realiseren en om het met succes te integreren in ons bestaande bedrijf; de risico's verbonden aan de bijkomende schuldenlast die zijn aangegaan om de overname te financieren, met inbegrip van schuldendienstverplichtingen; en andere risico's en onzekerheden beschreven in “Deel I, Item 1A. Risicofactoren "in ons jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar dat eindigde op 31 december 2019, in" Deel II, punt 1A. Risicofactoren 'in ons kwartaalverslag op formulier 10-Q voor de kwartalen eindigend op 31 maart, 30 juni en 30 september 2020, en in andere rapporten die we indienen bij de Securities and Exchange Commission.

Contacten

Christine hanneman
Investor Relations
+847 (796) 4320

Julie McEwan
Medienarbeit
+937 (974) 8162

Bron BEDRIJFSDRAAD