Als ik een term moest gebruiken om te definiëren Kip politie, zou zijn de ideale sjabloon voor een Game Designer-visitekaartje. Zeker: De wilde heren het is geen onafhankelijke studio gerund door onervaren mensen, maar door veteranen die in verschillende producties kunnen werken Tripla A zoals The Witcher 3, Call of Duty, Crysis en vele anderen; toch de keuze om een ​​grafisch avontuur te produceren, een genre dat op programmeerniveau vereist minder inspanning vergeleken met andere genres, heeft het team in staat gesteld om de eenvoud van de gameplay-formule te compenseren met een originele en momenteel ondergevraagde artistieke richting in onze markt. Maar laten we teruggaan naar het begin van alles, laten we proberen alle mogelijke aanwijzingen te verzamelen en het mysterie op te lossen: Is Chicken Police ondanks zijn eenvoud een goed product?

 

Agent 00-Gallo

Het verhaal van Chicken Police speelt zich af tijdens de oudejaarsvieringen in de stad Clawville, een dierenstad die wordt omschreven als de hel, waar roofdieren en prooien samenleven ondanks de uitbreiding van de georganiseerde misdaad en vooroordelen tussen rassen. Terug naar huis na een nachtelijke patrouille, de agent Sonny Featherland ontvangt het bezoek van Fatale vrouw Deborah dat, in de plaats van de dame Natasha Catzenko, instrueert de rechercheur om een ​​aantal bedreigingen aan de laatste te onderzoeken. Deze nieuwe zaak brengt hem ertoe om opnieuw contact te maken met zijn ex-collega Marty MacChicken en om de geesten van zijn verleden onder ogen te zien. Tijdens het onderzoek komt de detective in contact met verschillende invloedrijke figuren van Clawville, zoals Ibn Wessler, Catzenko's minnaar en onbetwiste baas van de stad, om hem te leiden naar de ontdekking van de donkerste en meest verboden geheimen van de metropool.

Chicken Police The Wild Gentlemen recensie

Zoals te zien in andere entertainmentproducten, zoals de Disney-film Zootropolis of beter nog in de nieuwste Japanse anime Beastars, het idee om dierlijke wezens in een sociale context te plaatsen die waarschijnlijk de onze is, compleet met steden, dorpen en instellingen die aan hen zijn toegewijd op papier is het interessant. Deze truc in op de een of andere manier staat het ons toe bekritiseren en nadenken over de mens - niet alleen als individu maar ook als samenleving, is een soort gok. Het kan goed komen of het kan komen eruit als een harig aas. In Chicken Police vervult het antropomorfe element helaas of gelukkig een puur esthetische functie, die in het meest extreme geval het dominante karakter van de personages benadrukt of de tussenfilmpjes een goed doordachte metafoor laat exploiteren, maar niets anders. Over de personages gesproken, we kunnen niet anders dan de relatie tussen de twee noemen politie Sonny en Marty. Aan het begin van het spel bestaat hun relatie al, maar vanwege een meningsverschil dat eindigde in een schietpartij, is deze hopeloos gecompromitteerd. Het herstellen van een vertrouwensband is natuurlijk nooit gemakkelijk en in de loop van de hoofdstukken kan de speler veilig een botsing tussen de twee verwachten door middel van grappen, blikken of zelfs verbale agressie. Aan dit alles voegen we ook de relatie toe tussen Sonny en zijn verleden met ex-vrouw Molly. Zonder in de spoiler te komen, blijkt dit thema een beetje te pijnlijk te zijn voor onze hoofdrolspeler die, zoals elk bijzonder gevoelig persoon, instinctief reageert indien aangeraakt.

Clawville: een bloedige stad

Wat betreft het speelse deel van het spel, de gameplay door Chicken Police is verdeeld in drie fasen: de verkenning van het milieu, de verzameling van verschillende bewijsstukken die erin verspreid zijn en last but not least de oplossing van de zaak. Over verkenning gesproken, in volledig grafische avonturenstijl krijgt de speler de mogelijkheid om te communiceren met een beperkt aantal elementen (of het nu objecten of andere dieren zijn) binnen het enkele scherm dat op dat moment actief is. Het is mogelijk om de cameraweergave te verplaatsen door de muiscursor naar de zijkant van het scherm te verplaatsen, maar deze optie wordt in zo weinig secties gebruikt dat het is niet bepalend voor de voltooiing van het hoofdperceel. Natuurlijk zijn er verzamelobjecten, puzzels, een reeks first-person minigames en het is zelfs mogelijk om wat extra dialoog te ontgrendelen, in staat om bieden aanvullende aanwijzingen, inzichten in de achtergrond van de personages en kunnen compleet al 100% de codex van het spel. Ede geesten meer dan waarderenBili binnen een grafisch avontuur, ma die helaas niet de nodige beet hebben om de speler tot een tweede wedstrijd te verleiden.

Chicken Police The Wild Gentlemen recensie

Zoals eerder vermeld, ontdekt de speler door de dialogen langzaam nieuwe aanwijzingen om in de fase te gebruiken onderzoekend. U kunt op twee manieren met verdachten omgaan: met vragen en met verhoren. Als we het in het eerste geval hebben over een eenvoudige vraag-en-antwoorddialoog over een specifiek onderwerp, uitgevoerd door de twee politieagenten, vragen vormen de kern van het spel. Op advies van Sonny wordt de speler geleid om te kiezen de juiste vraag op het juiste moment, om de psyche van de verdachte binnen te dringen en het complot te bevorderen. De speler gaat toch door, maar er is er nog één aanwezig focusbalk die de keuzes van de speler beloont of bestraft, en hem vervolgens beoordeelt met een rangorde van 1 tot 5 sterren, waardoor dit het enige element is dat door de speler kan worden gebruikt voor perfectioneer je vaardigheden.

Chicken Police The Wild Gentlemen recensie

UZodra voldoende bewijs is verkregen om de puzzel op te lossen, gaan we verder met oplossing van de zaak, door een logische redenering simpel genoeg waar ze heen gaan om de personages te verbinden die ze hebben ontmoet en het verzamelde bewijsmateriaal met een dynamiek die lijkt op die van een puzzel.

Ondanks hun eenvoud slagen deze drie elementen erin om te creëren een actie- / beloningslus solide rond een meer dan een geldig verhaal en nooit te voor de hand liggend, in staat om de speler te vermaken tot het einde van het spel, dat oscilleert tussen a 6 - 10 uur speeltijd. Maar als je op zoek bent naar een avontuur met meerdere eindes en David Cage vertakkingen, Clawville is de verkeerde plek om te zoeken.

Chicken Police The Wild Gentlemen recensie

Chicken Police: de zaak Gatta Blanca

Zoals aan het begin van de beoordeling werd verwacht, laat Chicken Police zich vanuit het oogpunt van zijn beste kant zien aesthetisch. Het is vrij duidelijk dat de meeste inspanningen van het team zijn gericht op het ontwerp van de omgevingen en personages. Al deze elementen werken samen en raakte zijn doel: herinneren in elk detail de sfeer van de film noir uit de jaren 40, zelfs zo ver dat het genre werd verlaten richting de laatste maten van het spel, om de tonen en dynamiek van psychologische thriller. Eervolle vermelding voor de OST, aanstekelijk, in volle jazzstijl en met een slotnummer, compleet met teksten, echt waar heerlijk.

Chicken Police The Wild Gentlemen recensie

Uiteindelijk beantwoord ik de vraag die we onszelf aan het begin van de review stelden: is Chicken Police ondanks zijn eenvoud een geldig product? Vanuit mijn oogpunt praten over een budgetproductie en verkocht op PS4, pc, Xbox One en Nintendo Switch voor de prijs van 15.00 euro... Ja, het is het waard. Ondanks de gebreken - dat voor zover grafische avonturen als deze in de sfeer van subjectief - Chicken Police en The Wild Gentlemen zijn erin geslaagd een interessant product op de markt te brengen dat ik zeker weet we zullen binnenkort in de toekomst beoordelen.