Elden Ring is een van de meest verwachte spellen van de afgelopen jaren. Het nieuwe werk van Hidetaka Miyazaki samen met de schrijver George RR Martin is nog in volle ontwikkeling, maar blijkbaar de leider van de divisie Xbox van Microsoft, the evergreen Phil Spencer, slaagde erin om een ​​voorbeeld van de nieuwe titel van From Software.

Tijdens zijn laatste interview voor GameSpot, bekende het hoofd van het groene team te hebben gespeeld "voor een poosje'" naar het nieuwe IP-adres van het Japanse softwarehuis. Omdat hij geen verdere details over de plot of spelmechanica kon onthullen, sprak de goede Phil in plaats daarvan over zijn relatie met Miyazaki en zijn eerste indrukken.

“Voor iemand die het afgelopen decennium alle wedstrijden van Miyazaki heeft gespeeld, is dit zeker zijn meest ambitieuze spel. Ik bedoel, ik ben dol op zijn games, maar ik zie enkele hints van de mechanica die hij en zijn team bedenken, de setting en hoe hij met een andere maker aan het verhaal werkt. Ik hou ervan."

Ten slotte vertelde hij gekscherend hoe de auteur de kamer verliet tijdens zijn spelsessie:

"Ik denk dat hij het doet omdat ik een slechte speler ben, maar als hij terugkomt, hebben we een gesprek over wat ik denk."