Het geval Fortnitebrak de juridische strijd uit over het nu afgelopen zomer en die ziet tegenover Epic Games en Apple gaat verder. Deze keer heeft de technologiegigant de tweede echter ongeldig gezien schadeclaim voor de rechtbank ingediend na de introductie binnen de populaire battle royale van een interne winkel los van de App Store.

Dit werd bevestigd door de rechter zelf Yvonne Gonzalez Rogers die, na afwijzing van het verzoek, bevestigde dat de controversiële juridische strijd nog steeds gericht zal zijn op contractbreuk en een antitrustzaak.

Bovendien voegde de rechter dat toe Apple kan nog steeds de verdere installatie van de game op zijn apparaten blokkeren en dat het resultaat van de hoorzitting, gepland voor de maand van Mei 2021, heeft dit niet alleen gevolgen voor de twee betrokken partijen, maar ook voor externe bedrijven zoals Sony, Microsoft e Nintendo.