Het lijkt erop dat nu, in het hoofdkantoor van Ubisoft Montréal (Canada), zijn tientallen medewerkers van het bedrijf geweest gegijzeld en opgesloten in het gebouw.

Het nieuws kwam via de verschillende Canadese media en voorlopig is de situatie behoorlijk gespannen. Momenteel de bedoelingen van de betrokken criminelen zijn niet duidelijk, noch het werkelijke aantal mensen dat vastzit in de studio. Niet alle werknemers lijken echter in het gebouw te zijn, zoals Assassin's Creed: Valhalla Narrative Director meedeelde. Darby McDevitt. Anderen zijn gebleven vast op kantoor of zich gebarricadeerd op het terras.

Ondertussen de lokale politie riep alle bewoners op om binnen te blijven en om het gebied van te vermijden Saint Laurent.

We houden u op de hoogte.

UPDATE (20:51): Volgens de verklaringen van de journalist van Radio Canada Kim Vermette, lijkt de studie door sommigen het doelwit te zijn geweest dieven.

UPDATE (22:25): De evacuatie van het personeel in het gebouw gaat door terwijl de politie, na de veiligheid van het gebouw te hebben onderzocht en bevestigd, de hypothese van een telefoongrap.

UPDATE (01:23): Hier is de officiële Ubisoft-release over het incident:

“We willen de moed en kalmte eren die ons team vandaag heeft getoond, ons doel blijft om hun gezondheid en welzijn te verzekeren. We willen ook de SPVM bedanken voor hun snelle en professionele reactie om de situatie onder controle te krijgen. We zijn enorm opgelucht dat dit probleemloos is opgelost en willen je bedanken voor je steun en liefde. "