Annunciato rond een hernieuwd enthousiasme voor een van de meest originele titels
(althans voor het genre) van het eerste decennium van het nieuwe millennium, kwam de remake van XIII met veel problemen op onze schermen op 10 november, net afgelopen.

De stand van zaken bij Playmagic is echter wel absoluut niet genoeg, genoeg om ongeveer 90% van te verzamelen slechte recensies op Steam. Zowel de ontwikkelaars als de uitgever, Microids, werden gedwongen hun fouten toe te geven en hun excuses aan te bieden.

"We hoopten een patch op de eerste dag te kunnen bieden die alle problemen zou oplossen, maar de ontwikkeling van deze update duurt langer dan verwacht." 

De talloze problemen van XIII, variërend van eenvoudige bugs tot de totale afwezigheid van de audiosector, zouden moeten worden opgelost met een reeks speciale patches die momenteel in ontwikkeling zijn.