De drie Norns, legendarische bewaarders van Yggdrasil en wevers van het wandtapijt van het lot, volgens de Noorse mythologie, beelden degenen uit die sinds de geboorte van de tijd de ontwikkeling van het leven van elk schepsel in het universum hebben vastgesteld, waarbij ze de draden weven in hun eeuwige weefgetouw. Assassin's Creed Valhalla, dat vandaag waarschijnlijk het absolute project vertegenwoordigt ambitieuzer voor een hoofdstuk van het nu historische merk, belicht het een van de mooiste draden van het Noorse tapijt, dat van Eivor Wolf Bite, die zijn epische heldendaden vertelt door het gefragmenteerde Engeland van de XNUMXe eeuw na Christus

Toen Ubisoft aankondigde dat de speler zich in Assassin's Creed Valhalla echt een "Viking" zou voelen, hadden veel gebruikers er destijds hun twijfels over, gezien het feit dat de vorige iteratie van de saga - Assassin's Creed Odyssey - in plaats van ons het gevoel te geven dat we een Helleense krijger waren, gaf hij vaak het gevoel echte goden te zijn onder de mensen, met magische krachten en mythische wapens die in staat waren elke vijand te verslaan zonder al te veel complimenten. Gelukkig, als je eenmaal de pad in je hand hebt geprobeerd en zelfs na tientallen uren spelen, bewijst Valhalla allereerst dat (gelukkig) Ubisoft gewenst is zet je voeten weer op de grond in dit hoofdstuk. Eivor is in de eerste plaats een man, en in het vechtsysteem, misschien voor het eerst in dit merk meer dan tien jaar, kun je de lichamelijkheid en zwaarte voelen van elke toegebrachte of geleden klap.

In zijn hoofdstructuur blijft Assassin's Creed Valhalla het pad volgen dat is gevolgd door de laatste twee hoofdstukken van de saga, katapulterend in wat nu de geconsolideerde formule is van de open wereld "a la Ubisoft", boordevol zijmissies, geheimen om te ontdekken en punten om te synchroniseren. Door deze pijlers nogmaals op te nemen, lijken de ontwikkelaars in sommige situaties niet te hebben geleerd van de fouten die in het verleden zijn gemaakt, en hoewel het Eivor-avontuur belangrijke innovaties biedt in vergelijking met zijn voorgangers, vervalt het vaak in dezelfde tekortkomingen die ons al hadden doen neuzen publiek en critici in de afgelopen jaren.

Assassin's Creed Valhalla

Een legendarische saga

La trama in de "historische" sectie van Assassin's Creed plaatst Valhalla de speler in de schoenen van Eivor Wolf Bite, een Viking-krijger die de Crow Clan als gevolg van het bloedbad van zijn familie toen hij nog maar een kind was, wordt hij de facto een bloedloze broer Sigurd, zoon van de clanleider. Zeventien jaar zijn verstreken sinds die tragische nacht, de twee, nu volwassenen, besluiten te vertrekken Noorwegen vanwege interne onenigheid binnen de Viking-gemeenschap en om naar deEngeland met als doel een nieuwe Noorse nederzetting te vormen en zo een nieuw leven te beginnen in een uitgestrekt, groen land vol rijkdom en dorpen die moeten worden overvallen. In de negende eeuw na Christus was Engeland in feite een koninkrijk dat allesbehalve verenigd was, en alle verschillende graafschappen en kleine gefragmenteerde koninkrijken waaruit het was gevormd, vormden een absoluut heerlijke kans voor de Viking-legers die bereid waren hun hand op nieuwe domeinen te leggen. . Hoewel Assassin's Creed Odyssey, het vorige hoofdstuk van de saga, in het verleden vaak bekritiseerd was omdat hij ervan werd beschuldigd heel weinig van Assassin's Creed, de historische fans van het merk of gewoon de meest gepassioneerde over de traditionele kennis van de saga, zal beslist opgelucht zijn om in deze nieuwe titel veel meer vlees in het vuur te vinden, want achter de vetes tussen de Engelse koninkrijken is er ook wat de eeuwige strijd is tussen de Occult (de Assassins ante-nest) e de Orde van de Ouden (de Tempeliers).

Assassin's Creed Valhalla

Het is duidelijk dat parallel aan de historische secties die in de Animus worden gespeeld, er ook momenten zijn in Assassin's Creed Valhalla waarop de speler de simulaties verlaat en de controle krijgt over Layla Hassan, de hoofdrolspeler waarover we leerden van Origins, in huidige tijdlijn. Layla, wiens gebeurtenissen in deze titel praktisch onmiddellijk na de gebeurtenissen van Odyssey doorgaan, heeft nog niet de ruimte die Desmond Miles had in de eerste vijf hoofdstukken van het merk Assassin's Creed en voor de bijzondere bewonderaars van degenen die de moderne evenementen In de overlevering van AC is het noodzakelijk om te weten dat er daarom enkele tientallen uren kunnen verstrijken voordat we “terugkeren naar het heden” als we ons niet uitsluitend wijden aan de belangrijkste missies. Een beetje nieuwsgierig is dat zelfs de moderne wereld waarin Lyla leeft, is getroffen door de pandemie van Covidien, is de titel die Ubisoft daarom niet nalaat ernaar te verwijzen in verschillende e-mails waarin de hoofdpersoon communiceert met haar contacten.

Assassin's Creed Valhalla

Zonder verdere spoilers te maken op de zeer lange hoofdverhaallijn van Assassin's Creed Valhalla (waarvoor meer nodig is dan veertig uur alleen om de hoofdopdracht af te maken), weet gewoon dat dit in meerdere is verdeeld Sagen, waarin Eivor de taak heeft echte politieke allianties te smeden tussen de Vikingnederzetting en de verschillende Engelse koninkrijken en stadstaten. Elke Saga heeft daarom een ​​sub-plot, vaak samengesteld uit politieke intriges, complotten en samenzweringen, waardoor de speler een enorme cast van min of meer goed gekarakteriseerde secundaire personages krijgt. Bovendien zijn Engeland en Noorwegen niet de enige kaarten waarin Eivor actief is, en op dit moment heeft Ubisoft zichzelf echt kunnen overtreffen, omdat ik de verrassing niet wil bederven, maar ik ben persoonlijk meerdere keren gebleven. echt verbaasd over sommige plaatsen waar Assassin's Creed Valhalla me katapulteerde.

Assassin's Creed Valhalla

Een verbeterde gameplay vergeleken met het verleden

Een zeer welkome nieuwigheid in deze nieuwe iteratie van het merk zijn de verschillende opties aanwezig aan het begin van het avontuur. Naast het kunnen selecteren van de klassieke moeilijkheidsgraad in gevecht, biedt het spel de gebruiker ook de mogelijkheid om de complexiteit in het heimelijkheid, en daarmee het gemak waarmee de vijanden Eivor identificeren, maar ook het niveau van de indicatoren aanwezig op de gamekaart. Door deze optie tot een minimum te beperken, wordt het verkennen van de omgevingen boeiend als nooit tevoren in een Assassin's Creed, en ze zullen niet zichtbaar zijn op de kaart alle klassieke aanwijzingen van secundaire missies en schatten, die een absoluut nieuw gevoel van ontdekking geven volgens de normen waaraan het merk ons ​​door de jaren heen heeft gewend.

Il vechtsysteem, hoewel het niet radicaal is veranderd in vergelijking met de twee voorgaande hoofdstukken van het "RPG keerpunt" van Assassin's Creed, bevat het nog steeds belangrijke innovaties, die laten zien hoe dit vertegenwoordigt de laatste evolutie van dit beproefde gameplay-schema, dat, in tegenstelling tot de embryonale staat van zijn twee voorgangers, hier waar nodig de opname corrigeert, waardoor de botsingen leuker en bevredigender worden. Het beheer van uithoudingsvermogen deze keer is het echt essentieel, aangezien de laatste snel leegloopt, bijna alsof het een soulslike. De vijanden vormen ook een reële bedreiging, vooral als we in groepen aanvallen, en als we spelen met een gevechtsmoeilijkheidsgraad die hoger is dan de standaard, zijn twee treffers van een gewone soldaat echt genoeg om de gezondheidsbalk van Eivor naar nul te brengen.

 

Het is algemeen bekend dat de Vikingen een legendarisch krijgersvolk waren en dat ze niet spaarden wreedheid en geweld in hun aanvallen, en dus zoals altijd een nauwkeurige historische betrouwbaarheid van de feiten willen behouden (hoewel ze fictief zijn), heeft het Ubisoft-team deze taaiheid zo getrouw mogelijk omgezet, waardoor Assassin's Creed Valhalla de meest rauwe van de hele saga. De wreedheid van het Noorse volk wordt omgezet in spectaculaire en brute executies, met een breed scala aan animaties die variëren afhankelijk van het type vijand en de wapens die Eivor momenteel vasthoudt.

Een propositie wapens Het is noodzakelijk om te onderstrepen dat het uitrustingssysteem ook volledig is herzien, waarbij de inventaris van de speler niet wordt gevuld met objecten die praktisch allemaal hetzelfde zijn met marginale verschillen zoals in Odyssey. Wapens en bepantsering zijn niet gemakkelijk te vinden, maar zijn vaak verborgen in kisten die ook de oplossing van originele omgevingspuzzels vereisen om te worden ontgrendeld en geopend. Elk apparaat is alleen e upgradebaar van de smid, die naast de statistieken ook zijn uiterlijk zal veranderen, en de vechtstijl van Eivor verandert radicaal, afhankelijk van het type gereedschap dat wordt gebruikt rechter- en linkerhand. Een andere nieuwigheid die in Assassin's Creed Valhalla wordt geïntroduceerd, is in feite het kenmerk van de dubbele weilding, waarmee je verschillende wapens (of zelfs schilden) met beide handen kunt hanteren, waardoor speciale combo's en unieke acties mogelijk zijn met elke afzonderlijke combinatie.

ook de bekwaamheidHoewel ze aanwezig zijn, wijken ze beslist veel af van de bovennatuurlijke bewegingen van Odyssey en hoewel ze het mogelijk maken om zelfs meer resistente vijanden uitstekende schade toe te brengen, zijn ze in hun gebruik gekoppeld aan de adrenalinebalk, waarvoor een behoorlijk aantal aanvallen nodig is. worden geladen.

Lo skill tree van Eivor is absoluut verbluffend, zo uitgebreid dat het bijna op het legendarische lijkt Final Fantasy X-sferografie, en naast de verschillende vaardigheden die kunnen worden ontgrendeld door te levelen, zijn er ook passieve upgrades beschikbaar die de weerstand, het leven, de schade met de verschillende wapens en stealth-aanvallen vergroten.

Lo heimelijkheid trouwens, voor de meest hardcore fans van de serie, wordt het een zeer aanwezige optie in de gameplay en hoewel de Vikingen niet beroemd waren om hun discretie en stilte, slaagt Eivor erin om een ​​trotse drager te zijn van de Verstopt mes, het meest iconische instrument van de Assassijnenbroederschap.

Een fluctuerende technische sector

In november 2020 zijn de nieuwe generatie consoles officieel op de markt gekomen, en hoewel Assassin's Creed Valhalla zichzelf voorstellen als een titel cross-gen, de zwaarte van de laatste is zeker voelbaar op oudere generatie machines. In feite duwt Valhalla de nu oude hardware tot het uiterste zeven jaar van PlayStation 4 en Xbox One, waardoor de framerate ook onder 30 frames per seconde in de meest verhitte gevechten of met veel elementen op het scherm. Exclusief deze meer hectische momenten, slaagt de game er echter in om rond de 30 te blijven tijdens de verkenningsfasen en de tussenfilmpjes, waardoor de speler echt een spectaculair uitzicht op het middeleeuwse Engeland krijgt.

De goed bewaarde instellingen en de artistieke sector zijn in feite enkele van de absoluut beste sterke punten van Assassin's Creed Valhalla, met enkele van de mooiste uitzichten ooit de aambeeldmotor ooit aangeboden in zijn geëerde carrière. Helaas kan hetzelfde niet gezegd wordengezichtsuitdrukking van de personages, die opnieuw bijna volledig verwaarloosd lijkt te zijn door Ubisoft. Hoewel het model van Eivor in feite goed is gemaakt en vol details zit, lijkt het tijdens elke dialoog met alle andere personages in het spel echt te praten met houten blokken, die nauwelijks tekenen van leven vertonen. gelukkig de uitstekende Italiaanse nasynchronisatie probeer enkele stukken in dit kruispunt te plaatsen en slaag er tot een minimum in om onze gesprekspartners een vleugje persoonlijkheid te geven dankzij de intonatie van de stem.

Onmogelijk om nog maar te zwijgen over de terugkeer van de legendarische Jesper Kyd (Assassin's Creed 2) als componist van de soundtrack van Valhalla. Degene die miljoenen spelers had betoverd met de muziek van de geliefde eerste hoofdstukken keert terug om de soundtrack van deze nieuwe titel, die tussen Noorse liedjes en middeleeuwse muziek erin slaagt de speler te prikkelen, waardoor hij zich echt een Viking-krijger voelt in de meest opgewonden acties.

Voordat u tot de conclusie van de beoordeling komt, moet u echter ook aanraken wat het blijkt te zijn het meest pijnlijke punt van al het nieuwe Ubisoft-werk, de bugs. Hoewel het in feite een gigantische open wereld is, en het daarom normaal is dat er fouten en bugs in de titel zitten, is in Assassin's Creed Valhalla de aanwezigheid van de laatste zo overweldigend die het risico lopen een product dat het niet verdient sterk negatief te beïnvloeden. Het merk volgt nu niet langer een jaarlijkse cadans bij de release van een nieuw hoofdstuk en het is daarom onverklaarbaar en niet te rechtvaardigen dat ik in de tientallen uren van mijn avontuur mezelf keer op keer moest herhalen om missies opnieuw te starten om een ​​NPC vast te laten lopen of gewoon voor de prompt op een deur of object om niet te verschijnen. Tijdens mijn gameplay is het mij ook meer dan eens overkomen dat ik sla bestanden op die door zichzelf zijn beschadigd vanwege bugs, maar gelukkig is een kopie ervan in de cloud voldoende om te voorkomen dat alle voortgang verloren gaat. Het feit blijft echter dat a kwaliteitscontrole zo flauw in een van de meest prominente Triple A van het jaar is het absoluut niet te rechtvaardigen, en ik moet maar hopen dat Ubisoft een enorme doet mea culpa en los zoveel mogelijk problemen op met patches na de lancering.

Assassin's Creed Valhalla

Concluderend daarom, Assassin's Creed Valhalla het is zonder twijfel de apotheose van de RPG-formule van de nieuwe hoofdstukken van het merk. De gigantische middeleeuwse open wereld biedt werkelijk adembenemende uitzichten en zit vol met allerlei soorten activiteiten en geheimen die in elk hoekje en gaatje verborgen zijn. Daar lang leven stijgt opnieuw omhoog voor completisten, en zelfs hier als Odyssey spreken we in de schaal van honderden uren om elke hoek van de verschillende werelden te leren kennen die met Eivor kunnen worden verkend. Hoewel het nieuwste geweldige werk van Ubisoft de opname corrigeert voor enkele van de problemen die de saga in het verleden had opgetekend, valt het helaas vaak op in andere ernstige fouten die de ervaring op een zeer negatieve manier kunnen beïnvloeden. Dus als je gepassioneerd bent geweest door de nieuwste hoofdstukken van het merk, zul je zeker veel positieve kanten vinden in Assassin's Creed Valhalla, dat niettemin knipoogt zelfs voor de meest historische fans van het epos van de Assassins, waarin enkele elementen worden herinnerd die het succes van de serie in het verleden hebben gekenmerkt, en tegelijkertijd een solide basis hebben gelegd voor de toekomst van de laatste.