NEW YORK- (BUSINESS WIRE) -# Covid19- Insiders uit de industrie zijn van mening dat de schijnwerpers die worden geboden door COVID-19-gerelateerde stopzettingen en beperkingen op korte termijn meer investeringen en dealactiviteit voor esports zullen genereren. Maar toch als de derde jaarlijkse Esports-onderzoeksrapport shows, zelfs esports is niet immuun voor de effecten van de pandemie.

Uitgevoerd door advocatenkantoor Foley & Lardner LLP en The Esports Observer - en gebaseerd op reacties van honderden leidinggevenden die betrokken zijn bij esports - identificeert het rapport de kansen en uitdagingen voor deze jonge industrie. Hoewel er zorgen blijven bestaan ​​over matchfixing en valsspelen, samen met talloze juridische risico's, lijken de sterke inkomsten- en kijkcijfers in 2020 leidinggevenden het vertrouwen te hebben gegeven dat esports een solide basis heeft en dat de industrie goed is uitgerust om met deze problemen om te gaan.

De belangrijkste afhaalrestaurants uit het rapport zijn onder meer:

Groei en investeringen

De meerderheid van de respondenten (73%) gelooft dat de pandemie de komende zes maanden zal leiden tot meer investeringen en deals in e-sports (Q4 2020 en Q1 2021). Meer dan de helft noemt de drijfveren van deze trend als: aanhoudende sociale afstand nemen van betrokkenheid bij videogames en esports (61%), de groei van online streamingplatforms (61%) en de toegenomen beweging van grote merken naar esports-sponsoring (52%) ).

Tegelijkertijd noemen degenen die in dezelfde periode een afname van de investeringen verwachten, de grootste uitdaging voor esports als het onvermogen om grote persoonlijke evenementen te houden (77%), gevolgd door een afname van advertenties en sponsoring (65%). De resultaten suggereren ook enige terughoudendheid van investeerders die zwaar zijn getroffen door de neergang om meer kapitaal in de esports te injecteren. Zo daalde het percentage respondenten dat meer investeringen van private equity- en durfkapitaalbedrijven verwacht, van 47% in de enquête van 2019 naar 40% in 2020.

"Hoewel bijna geen enkele industrie gespaard is gebleven van de economische impact van COVID-19, suggereren de bevindingen van het onderzoek een algemeen positief vooruitzicht voor de aanhoudende groei van esports", aldus Bobby Sharma, speciaal adviseur van Foley's Sports & Entertainment Group. "Beleggers blijven duidelijk geïnteresseerd in de waarde en het potentieel van esports, en het feit dat het enorme publiek de groei in deze onzekere tijden heeft versneld, heeft alleen maar voor meer intriges gezorgd."

Gokken en match-fixing

Terwijl traditionele professionele sporten grotendeels op pauze stonden, zagen de eerste maanden van de pandemie een snelle escalatie van de goedkeuring van gokken op esports-wedstrijden door grote gokregulatoren - waardoor een nieuwe potentiële inkomstenstroom voor de industrie werd geopend.

Er blijft echter enige scepsis van toezichthouders en bookmakers over de risico's die gepaard gaan met het aangaan van weddenschappen op esports. Toen respondenten werd gevraagd wat de grootste bedreiging vormt voor de markt voor e-sportweddenschappen, was de eerste keuze een gebrek aan adequate detectiesystemen en monitoringtools voor fraude en bedrog (46%). Bovendien gelooft 75% dat matchfixing en cheating een aanzienlijke bedreiging vormen voor de legitimiteit en groei van esports.

Juridische risico's

Net als in 2019 beschouwen respondenten intellectueel eigendom (IP) en licenties (48%) en cyberveiligheid (41%) als de juridische kwesties die het meeste risico vormen voor de esports-industrie; ze zijn echter allebei met ongeveer 10 procentpunten gedaald ten opzichte van de enquête van vorig jaar. Bovendien zijn de meeste respondenten (60%) van mening dat de controle die een klein aantal game-ontwikkelaars heeft over esports - en het potentieel voor deze partijen om hun intellectuele eigendomsrechten uit te oefenen - een belemmering vormt voor de groei en ontwikkeling van de industrie.

"Naarmate verschillende belanghebbenden in de esports-industrie zich meer zorgen maken over het beschermen van hun persoonlijke merken, komen handelsmerkgerelateerde kwesties meer op de voorgrond", aldus Julie McGinnis, een lid van Foley's IP Practice and Sports & Entertainment Group. "Gezien de complexiteit van het esports-ecosysteem en de unieke dynamiek die wordt gecreëerd door uitgevers die eigenaar zijn van het IP-adres voor games, is het geen verrassing dat IP-problemen hoog op de radar blijven van de respondenten."

Ondertussen is er een toenemend gevoel dat arbeids- en werkgelegenheidsproblemen een aanzienlijk risico vormen voor de industrie (38% noemt dit een punt van zorg in 2020, tegen 31% in 2019). De specifieke arbeidsrechtelijke kwesties die door de respondenten als belangrijk werden aangemerkt, zijn onder meer: ​​Beheer van spelers onder de 18 jaar (68%), het bieden van behoorlijke personeelsbeloningen (53%), en contractgeschillen / heronderhandeling naarmate spelers in toenemende mate hun rechten doen gelden (47%). Respondenten identificeerden ook een reeks acties die volgens hen de esports-industrie zou moeten nemen om de vertegenwoordiging en rechtvaardige behandeling van vrouwen in esports te verbeteren.

"Omdat een sector zo gericht is op zijn spelers, blijft esports worstelen met verschillende arbeids- en werkgelegenheidsproblemen, waaronder hoe talent contractueel wordt ingezet en de plaag van onaanvaardbaar gedrag dat #MeToo en andere beschuldigingen van discriminatie in de ruimte brengt," zei Jon Israël, covoorzitter van Foley's Sports & Entertainment Group. "Belanghebbenden uit de industrie zullen deze problemen met meer verfijning moeten aanpakken, zodat esports verder in de commerciële mainstream kunnen komen."

Esports en traditionele professionele sporten

In een steeds virtuelere wereld zijn traditionele professionele sportmanagers en organisaties op zoek naar e-sports voor nieuwe manieren om technologie te benutten en met fans in contact te komen.

Op de vraag hoe traditionele professionele sporten zich kunnen concentreren op digitale technologieën te midden van de opkomst van e-sports en de aanhoudende pandemie, waren de belangrijkste reacties: digitale technologieën gebruiken om fans meer directe interactie en betrokkenheid te bieden (64%), nieuwe technologieën opnemen in uitzendingen (54 %), en het hosten van toernooien waarin traditionele professionele sportspelers strijden in gesimuleerde spellen (54%).

"De pandemie kan heel goed een wake-up call zijn voor traditionele professionele sporten, waarbij de nadruk wordt gelegd op de noodzaak om digitaal te evolueren en het gebruik van technologie te heroverwegen om inhoud te leveren en met fans in contact te komen," zei Michael Wall, een lid van Foley's Sports & Entertainment Group. "Esports kan een model zijn voor deze transformatie, aangezien de branche in deze tijd steeds meer boeiende, dynamische en boeiende digitale inhoud biedt die in populariteit groeit."

De Esports Survey 2020 werd ingevuld door 255 professionals, voornamelijk gevestigd in de Verenigde Staten en Europa. De respondenten waren onder meer esports en traditionele professionele sportteams en competities, technologieontwikkelaars, mediabedrijven en agentschappen. Om het volledige rapport en de methodologie te lezen, gelieve Klik hier.

Over Foley & Lardner LLP

Foley & Lardner LLP kijkt verder dan de wet om zich te concentreren op de constant veranderende eisen waarmee onze klanten en hun bedrijfstakken worden geconfronteerd. Met ongeveer 1,100 advocaten in 24 kantoren in de Verenigde Staten, Mexico, Europa en Azië benadert Foley klantenservice door eerst de prioriteiten, doelstellingen en uitdagingen van onze klanten te begrijpen. We werken er hard aan om de problemen van onze klanten te begrijpen en langdurige relaties met hen aan te gaan om succesvolle resultaten te bereiken en hun juridische problemen op te lossen door middel van praktisch zakelijk advies en hypermodern juridisch inzicht. Onze klanten zien ons als vertrouwde bedrijfsadviseurs omdat we begrijpen dat goede juridische dienstverlening alleen waardevol is als deze relevant, praktisch en voordelig is voor hun bedrijf.

Over Foley's Sports & Entertainment Group

Met een brede en diepe geschiedenis, ervaring en multidisciplinair bereik is Foley al decennialang marktleider op het gebied van sport- en entertainmentrecht. Onze advocaten hebben spraakmakende functies bekleed bij toonaangevende sport-, entertainment- en mediabedrijven, van de president en COO van Major League Baseball tot Founding Partner van Electronic Sports Group. Met een ongeëvenaard niveau van klantenservice, innovatie en waarde, adviseren we klanten over het volledige scala van commerciële en regelgevende kwesties, inclusief fusies en overnames, competitie- en teamoperaties, intellectuele eigendomsvraagstukken, financiering en investeringen, onderhandeling over mediaovereenkomsten, arbeid en werkgelegenheidskwesties en medische en gezondheidszorgkwesties voor spelers. Ons team van insiders en ervaren beoefenaars uit de sector wordt consequent gerangschikt onder de beste praktijken door US News - Beste advocaten, Legal 500 en Kamers VS.

Over The Esports Observer

De Esports Observer is 's werelds toonaangevende bron voor essentieel zakelijk nieuws en inzichten over esports. Als de zakelijke autoriteit op het gebied van esports van de westerse wereld, stelt TEO bedrijven in staat om weloverwogen beslissingen te nemen voor hun bedrijf. We bieden een uitgebreide branchedatabase met entiteiten van persoonlijkheden tot bedrijven en games, realtime bedrijfsinformatie en inzichtrapporten. Via de zakelijke conferenties en evenementen van TEO brengen we industrieën en individuen met elkaar in contact. Ons uiteindelijke doel is om de transparantie te vergroten en groei te stimuleren in de branche waar we van houden: esports.

Contacten

Jill Chanen
Externe communicatiemanager
312.832.4745
jchanen@foley.com

Bron BEDRIJFSDRAAD