CD Projekt Red heeft een nieuwe aflevering van de Nacht stad draad, de serie gewijd aan nieuws voor Cyberpunk 2077. Dit keer zag de aflevering het thema als hoofdrolspelers Huidige generatie console hoe Xbox One X, platforms die - vanwege hun duidelijke beperkingen - hebben geleid tot de rinvio van het spel naar de volgende 10 december 2020.

In deze nieuwe gameplayvideo kunnen we de game in al zijn tamarraggine en schoonheid zien vanuit twee bijzondere gezichtspunten: door de ogen van de eerder genoemde Xbox One X en haar kleine zusje Xbox-serie X, met de laatste in modaliteit achterwaartse compatibiliteit.

Naast de voor de hand liggende verschillen in de weergave van lichten en details op het scherm, de game draait een 30 fps op beide consoles, met een lichte daling van de framesnelheid op Xbox One X. Desalniettemin vallen deze prestaties - volgens CD Projekt - samen met die aanwezig in de versie PS4 e PS5 (opnieuw door achterwaartse compatibiliteit).

Om de nachtstad in al zijn glorie te ervaren, zullen bezitters van Next-Gen-consoles moeten wachten il prossimo anno, wanneer de gratis upgrade voor nieuwe consoles wordt vrijgegeven.

Ten slotte is de datum voor de volgende Night City Wire voornamelijk gewijd aan het personage van Johnny Silverhand: 19 november 2020.