xCloudxCloud, het streaminggame-platform van Microsoft, is sinds een paar maanden beschikbaar op mobiele apparaten en het abonnement hierop is inbegrepen bij de Xbox Game Pass Ultimate. Het project van het Redmond-huis voorziet echter uitbreiding op andere platforms. De afgelopen weken Phil Spencer had het bestaan ​​van bevestigd een plan om xCloud ook naar consoles te brengen, inclusief de oude Xbox One, tegen 2021, terwijl voor de pc-versie geruchten de ronde deden dat deze zich al een paar maanden in een eerste bètafase bevond in de studio's van Microsoft.

Vandaag arriveren de allereerste beelden van deze declinatie van de dienst, getoond in een video van Windows Central.

De weergegeven applicatie is de testversie voor ontwikkelaars en is vrijwel identiek aan wat spelers al beschikbaar hebben op hun mobiele apparaten. Dit zal hoogstwaarschijnlijk worden geïntegreerd in de Xbox-app voor pc en stelt gebruikers in staat om te profiteren van de Xbox One S-versie van de titels in de catalogus, en ook om te profiteren van alle services die door Microsoft beschikbaar worden gesteld. Bijzonder krachtige hardware is niet nodig om de service volledig te benutten: een pc met een geïnstalleerde browser en een goede verbinding is voldoende om er toegang toe te krijgen.

xCloud voor pc heeft geen officiële releasedatum, maar de lancering zal naar alle waarschijnlijkheid in de loop van 2021 plaatsvinden.