Chris Kaleiki, historisch ontwerper van World of Warcraft voor 13 jaar verliet Blizzard vanwege sommigen creatieve verschillen die dezelfde ontwerper heeft tentoongesteld in een video die is geüpload naar YouTube.

Dat heeft de ontwikkelaar de afgelopen periode bekend was niet erg tevreden met de huidige staat van het spel, frustratie dat met de release van de klassieke versie van de populaire MMO steeds meer begon te groeien, vooral toen hij merkte dat hij clan beheer van beide versies.

Vervolgens haalde Kaleiki ernaar uit de verteller van de laatste uitbreidingen, voornamelijk gebaseerd op de grenselementen van het spel, in plaats van op de belangrijkste kenmerken van het spel, inclusief de spelers, protagonisten (volgens hem) van het verhaal.

Deze ontkoppeling tussen het oude en het nieuwe leidde ertoe dat hij Blizzard verliet en nu hoopt hij dat hij kan werken op zijn volgende virtuele wereld. Ten slotte wenste hij al zijn voormalige collega's veel succes bij de aanstaande release van de uitbreiding Shadowlands.