Ondanks het mislukken van de operatie Steam ControllerHeeft Valve nooit zijn interesse verborgen in het ondersteunen van alternatieve randapparatuur buiten de klassiekers muis en toetsenbord. In een recent bericht op die van hen officiële blog toegewijd aan ondersteuning voor de Dualense van PS5 heeft het digitale leveringsplatform op pc de gegevens met betrekking tot het project gecommuniceerd Steam Input API.

Stoomcontroller pc

“In de afgelopen twee jaar is het aantal gemiddelde gebruikers dat op Steam speelt met een controller meer dan verdubbeld, waarbij miljoenen spelers profiteren van de steeds groter wordende catalogus met titels. controller-vriendelijk elke dag."

Over PlayStation-controllers gesproken, gebruikers lijken daarentegen te zijn gegroeid van 10.9% naar 21.6%. En dit zonder rekening te houden met de 200 apparaten die momenteel compatibel zijn met de API, inclusief de Nintendo Switch Pro Controller, L 'Xbox One-gamepad en vele andere controllers van derden.

Kortom, het lijkt erop dat zelfs de meester race omarmt eindelijk de voordelen van console-gaming. Zou dit het begin kunnen zijn van het einde van een tijdperk?