VANCOUVER, British Columbia– (BUSINESS WIRE) –BBTV Holdings Inc. (TSX: BBTV) een media-technologiebedrijf dat door technologie ondersteunde oplossingen gebruikt om contenteigenaren te helpen succesvoller te worden, heeft vandaag een bedrijfsupdate gegeven over zijn Q4 2020-activiteit tot nu toe:

  • De groeipercentages van BBTV-opbrengsten en brutowinst zijn tot halverwege het vierde kwartaal blijven stijgen in dezelfde periode in het derde kwartaal, zowel wat betreft jaar-op-jaar als opeenvolgende groeipercentages.
  • In oktober zijn de omzet en brutowinst met respectievelijk meer dan 45% en 25% gestegen op jaarbasis.
  • Dit volgt op recordomzet in Q3 2020 van $ 120.7 miljoen, wat een stijging van 31% van de inkomsten op jaarbasis weerspiegelde.
  • Tot dusver verwacht BBTV in het vierde kwartaal, op basis van de huidige resultaten, een break-even naar een positieve Adjusted EBITDA1 voor het kwartaal.
  • BBTV's recente mobiele gaming-app, "TheOdd1sOut: Let's Bounce", aangekondigd op 2 november 2020, in samenwerking met James Rallison, werd deze week gerangschikt als de nummer één familiespel in de Amerikaanse Apple iOS App Store.

Meer specifiek is het vierde kwartaal typisch BBTV's kwartaal met de hoogste inkomsten vanwege seizoensgebonden advertentie-uitgaven tijdens de feestdagen, die doorgaans 30-35% van de totale inkomsten voor het jaar vertegenwoordigen. Tot op heden heeft het bedrijf gedurende het hele jaar een aanzienlijke, duurzame groei doorgemaakt en de omzetgroei in het vierde kwartaal is zoals verwacht versneld ten opzichte van het derde kwartaal. Bovendien is volgens de meest recente Comscore-gegevens van augustus 4 het aantal unieke kijkers dat maandelijks naar BBTV-inhoud kijkt sinds juni 3 met 2020 miljoen gestegen, van 19 miljoen naar 2020 miljoen. Evenzo nam het aantal bekeken minuten per maand in dezelfde periode toe, van respectievelijk 596 miljoen naar 615 miljoen minuten.

"We zijn erg verheugd met deze bedrijfsupdate, BBTV's bedrijf blijft groeien van kracht naar kracht met voortdurende vooruitgang in het genereren van inkomsten en brutowinst", zegt Shahrzad Rafati, voorzitter en CEO van BBTV, "Ook zijn we verheugd om te melden dat onze nieuwste mobiele game-app eerder deze week de nummer één familiespel was in de Apple App Store in de VS. "

BBTV's nieuwe mobiele game TheOdd1sOut als nr. 1 familiespel op iPhone en iPad
BBTV's onlangs aangekondigde mobiele gaming-app, "TheOdd1sOut: Let's Bounce", aangekondigd op 2 november 2020, in samenwerking met James Rallison, werd deze week gerangschikt als de nummer één gerangschikte familiespel in de Apple App Store (VS). Bovendien was het de nummer twee Casual-game op de iPad, de nummer drie Casual-game op de iPhone, de nummer vier-game op de iPad en de nummer zes-game op de iPhone, wat het succes van de lancering en de populariteit van de game aantoont.

"Dit is weer een fantastisch bewijs dat de kwaliteit van BBTV's mobiele games benadrukt, en het vermogen om succesvol op de markt te komen", zegt Lewis Ball, VP Strategie bij BBTV, "BBTV weet niet alleen hoe ze geweldige apps moet maken, maar wij hebben een ongelooflijke schaal en een betrokken publiek waardoor we de app gemakkelijk op de markt kunnen brengen en deze de best mogelijke kans op succes kunnen geven. Het is een opwindend voorstel voor contenteigenaren die op een dieper niveau met hun fans willen communiceren en hun inkomstenpotentieel willen vergroten. "

De inkomstenstroom van mobiele gaming-apps is een belangrijk onderdeel van BBTV's Plus-oplossingen, waardoor de waarde van BBTV's aantrekkelijke portfolio van inhoudspartners verder wordt ontsloten en de omzetgroei wordt gestimuleerd voor zowel BBTV als zijn contenteigenaren.

voetnoten:

1- 'Aangepaste EBITDA' betekent nettowinst of -verlies, indien van toepassing, vóór financiële kosten, inkomstenbelasting (recuperatie), afschrijving en afschrijving, op aandelen gebaseerde betalingen, niet-gerealiseerde en gerealiseerde winsten of verliezen als gevolg van wisselkoersen, transactiegerelateerde kosten , en bepaalde andere items vermeld in de aansluitingstabel onder de titel "Geselecteerde geconsolideerde financiële informatie - BBTV - Afstemming van niet-IFRS-maatstaven" in het voorlopige prospectus.

Over BBTV

BBTV is een media- en technologiebedrijf met hoofdkantoor in Vancouver, Canada. BBTV is een ondersteunend platform met een verklaarde missie om de wereld vooruit te helpen door middel van de democratisering van inhoud. Van individuele makers van inhoud tot wereldwijde mediabedrijven, BBTV verdient geld met de media van inhoudseigenaren via end-to-end-oplossingen voor beheer, distributie en inkomsten genereren, mogelijk gemaakt door het innovatieve VISO-platform, inclusief gerelateerde eigen technologie, terwijl inhoudseigenaren zich kunnen concentreren op hun kern. competentie - creatie van inhoud. In augustus 2020 had BBTV de op een na meest unieke maandelijkse kijkers onder digitale platforms met 615 miljoen wereldwijd, die meer dan 55 miljard minuten aan video-inhoud consumeerden, de meeste van mediabedrijven2 www.bbtv.com

2- Berekeningen en classificaties gemaakt door BBTV op basis van gegevens van Comscore in Comscore's "Top 12 landen = augustus 2020 comScore Video Metrix Media Trend - Multi-Platform - Top 100 Video Eigenschappen Rapport".

Forward-Looking Statements

Dit persbericht kan toekomstgerichte informatie bevatten in de zin van de toepasselijke effectenwetgeving, inclusief verklaringen met betrekking tot de timing van de publicatie van de resultaten van het derde kwartaal en de gerelateerde teleconferentie, en het bereiken van de kapitaalmarktdoelstellingen van de Vennootschap, welke toekomstgerichte informatie weerspiegelt de huidige verwachtingen van het bedrijf met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Toekomstgerichte informatie is gebaseerd op een aantal aannames en is onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden, waarvan er vele buiten de controle van het bedrijf liggen, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten en gebeurtenissen wezenlijk verschillen van de resultaten en gebeurtenissen die worden vermeld in of geïmpliceerd door dergelijke toekomstgerichte informatie. Dergelijke risico's en onzekerheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het moeten veranderen van de verwachte timing van onze publicatie en teleconferentie, het niet halen van onze kapitaalmarktdoelstellingen en gerelateerde toekomstige gebeurtenissen, en de factoren die worden besproken onder 'Risicofactoren' in het definitieve prospectus van de Vennootschap gedateerd 22 oktober 2020. De Vennootschap neemt geen enkele verplichting op zich om dergelijke toekomstgerichte informatie bij te werken, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, behalve zoals uitdrukkelijk vereist door de toepasselijke wetgeving.

BBTV-C

Contacten

BBTV Holdings
Media:
Dan Gamble, hoofd PR en bedrijfscommunicatie
dgamble@bbtv.com
+1778 873 0422

investeerders:
ir@bbtv.com

Bron BEDRIJFSDRAAD