Google zou er klaar voor zijn 400 games beschikbaar stellen voor Stadia, volgens Jack Buser, service director van de videogamesafdeling van het bedrijf. Buser citeerde de figuur in een interview met MobileSyrup, eraan toevoegend dat videogames zullen bewijzen van 200 verschillende ontwikkelaars. 

Het interview geeft geen verdere details. Om de individuele titels te kennen die in stadions zullen debuteren, zal het nodig zijn wacht op 2021, wanneer de spellen worden uitgebracht.

Buser gebruikte deze nummers om te bevestigen Google's langetermijnverbintenis in het Stadia-project, en gaat zelfs zo ver dat de plannen voor het platform momenteel lopen tot 2023.

"We kijken al jaren naar de toekomst, gaming is een van de gebieden die Google het meest interesseert. Dat is de reden waarom we zoveel geld hebben geïnvesteerd, waardoor deze ontwikkelaars nieuwe games op het platform kunnen brengen. "

Onder deze spellen zijn ook enkele exclusives opgenomen die door Google zelf zijn gemaakt of door gecontroleerde ontwikkelhuizen zoals Harmonix. Het bedrijf heeft onlangs een aantal grote namen in de branche aangenomen, zoals voormalig Ubisoft en EA Jade Raymond en voormalig Sony Shannon Studstill.

Buser heeft beloofd dat het platform, naast het vergroten van het aantal exclusieve aanbiedingen op Stadia, binnenkort zijn cloud-karakter zal kunnen gebruiken om te leveren een ervaring die onmogelijk is op te doen met de beperkingen van traditionele systemen, zoals console of pc.