De nieuwe uitbreiding van World of Warcraft, Shadowlands, veroorzaakt meer problemen voor Blizzard. Al een keer uitgesteld, veroorzaakte de officiële release van de uitbreiding veel ongemak voor spelers. Van zeer lange wachtrijen om toegang te krijgen tot het spel, tot vertragingsproblemen en plotselinge verbroken verbindingen. 

Blizzard erkende het probleem en in een bericht over officiële forums heeft aangekondigd te werken aan een oplossing. In de post legt de gemeenschapsmanager van het bedrijf uit dat het probleem te vinden is in een plotselinge toename van verzoeken om toegang tot bepaalde rijken. Ondanks de capaciteitsverhogingen die Blizzard doorbracht in de getroffen Realms, bleven er problemen ontstaan. 

Op dit moment zou Blizzard proberen een evenwicht te vinden tussen de mogelijkheid van toegang tot de meest drukke Realms en de stabiliteit daarvan, door extreem snel te werken om het probleem op te lossen. Op dit moment zijn de rijken die betrokken zijn bij de Europese servers: 

 • Zwarte Hand
 • Blackmoore
 • Dentarg
 • Draenor
 • Echsenkessel
 • Hyjal
 • Kazzak
 • Mal'Ganis
 • Zilveren Maan
 • Taerar
 • Nether draaien

De oplossing van deze problemen zou op dit moment zijn Blizzard's eerste prioriteit.