Tegenwoordig kreeg ik de kans om het te proberen Ghostrunner su Nintendo Switch, dankzij een code die vriendelijk is verstrekt door de uitgever. We hadden al uitgebreid over de game gesproken op de volgende link, met een diepgaande evaluatie die vaak de moeilijkheidsgraad van het spel belicht. Na het gelezen te hebben, benaderde ik het spel daarom met een zekere angst, bijna eerbiedig. Ik heb altijd van dit soort actiegenre gehouden: één hit is gelijk aan dood, direct herladen en uit om het level opnieuw te proberen. Ik bedoel, Hotline Miami of Katana Zero-dingen, bijvoorbeeld. Het zijn die titels die je zoveel mogelijk pushen om kalm te blijven om na te denken over de situatie en deze op een bepaalde manier te bestuderen, om te begrijpen hoe je kunt slagen, en dan op precies de tegenovergestelde manier eindigen, waarbij je steeds weer dezelfde fout herhaalt, woedend opladen in de hoop dat er iets verandert totdat, eindelijk, de hersenen ontbranden. Het is op dat moment dat het spel wordt gepauzeerd, je staat op om een ​​beetje afgeleid te worden en dan rustig verder te gaan. Daar gebeurt op dat moment meestal het wonder en na een paar pogingen kun je weer verder. Anders ga je terug naar de vorige fase en word je nog bozer, tot de woede ophoudt.

Ghostrunner belichaamt deze geest perfect in zijn gameplay. De supercyborg-ninja met de power-ups in de vorm van tetromino is bezig met een verschrikkelijke klim, op zoek naar de waarheid, en onderweg vindt hij obstakels om te overwinnen met superprecieze sprongen of met katana-shots, die met perfecte timing moeten worden uitgevoerd. , op straffe van dood. Het spel is snel, het vereist goed getrainde reflexen en veel geduld om gedomineerd te worden. Elke actie, elke sprong of slag van het zwaard moet goed met elkaar verbonden en beredeneerd zijn, aangezien we nooit een moment van adem blijven. En als het moeilijk is, nog meer op Switch! Ghostrunner spelen op de Nintendo-console betekent de moeilijkheidsgraad hoger leggen, alsof je de "pijn me" -modus wilt instellen. Zoals eerder vermeld, is altijd grote precisie vereist, wat ik helaas op de draagbare console in kwestie niet zeg dat het ontbreekt, maar het is veel, veel moeilijker te beheersen. ik ben liever In feite komen de framesnelheidsdalingen vaak voor, die heel gemakkelijk daalt van de verklaarde 30 hierboven, zoals vaak gebeurt in de poorten voor deze console, in de meest opgewonden fasen. Dit leidt onverbiddelijk tot het vaak maken van fouten en tot toenemende frustratie.

Hieraan voegen we dat ook toe het controlesysteem is niet bepaald het beste. Het doel is totaal verstoken van vloeibaarheid en het gebeurt maar al te vaak dat er willekeurig zwaarden worden gegooid bij het naderen van een vijand, in de hoop hem te raken voordat hij ons raakt. Bij elk overlijden deed ik niets anders dan aan een muis denken, een prachtige muis waarmee ik dit verdomde beeld kon verplaatsen ... dus kocht ik het op pc, alleen om een ​​vergelijking te maken. Secties die ik op Switch tientallen keren had gefaald, liepen snel en zonder al te veel problemen. Ik ging ook verder op de pc om het weer op Switch te krijgen en ik merkte dat ik opnieuw stierf aan domme mislukte sprongen of geweerschoten van vijanden, gemakkelijk te vermijden als ik de gelegenheid had om nauwkeuriger te bewegen. Als het op tv wordt gespeeld, met een Pad Pro, vervaagt dit allemaal enigszins, maar de situatie verandert helaas niet radicaal. Afgezien van de technische kant, die terecht een compromis sluit om Ghostrunner op het kleine Nintendo-systeem uit te voeren, hoop ik echt dat er een soort correctie in het richtsysteem komt om een ​​titel te maken die naar mijn mening het spelen waard is, plezierig. Misschien niet met een pad in de hand, maar als je echt geen andere middelen hebt, ga ervoor. Je zult veel lijden en zweren, ik waarschuw je.