WalhallaGisteren kwam ze naar boven Assassin's Creed Valhalla de patch 1.0.4, de meest substantiële na die van de eerste dag, die beloofde de kwaliteit van de titel vanuit technisch oogpunt te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Na de implementatie deed zich echter een merkwaardig feit voor dat bijna paradoxaal is.

Volgens de verslag van de spelers in feite, de prestaties zijn zelfs verbeterd op Xbox, waarbij Series S er zelfs in slaagde om de titel met een stabiele 60 fps te draaien in de Performance-modus… ten koste van PS5. De Sony-console, die sinds de release altijd stabielere prestaties had geregistreerd dan de concurrentie, bevindt zich nu met een versie van Assassin's Creed Valhalla met rare verlagingen in framesnelheden tot 40 fps in deze modus.

De situatie is daarom merkwaardig omgekeerd, zo erg zelfs John Linneman van Digital Foundry geadviseerd om niet te upgraden op PS5 omdat het meer problemen veroorzaakt dan het had moeten oplossen.

Het is nog steeds onduidelijk of deze prestatiedaling te wijten is aan een bug of gewoon aan het feit dat de game de prestatiemodus op het platform niet goed beheert, het feit is dat Ubisoft nog steeds de handen uit de mouwen moet steken om gebruikers een beter presterende versie van Valhallla te bieden. Speel station.

Aan de Xbox-kant, aan de andere kant, hebben de eigenaren van Series X, naast de verrassende prestaties van de titel op Series S, in plaats daarvan een daadwerkelijke verbetering in de algemene kwaliteit gevonden die nog steeds verre van perfect is: de gevallen van schermscheuren die de Microsoft consoleversie en de pc-versie hadden geteisterd, namen af, maar niet volledig opgelost zoals verwacht.