Hier is een bijzonder nieuws: het lijkt erop dat de meeste aandelen van SNK, Japans softwarehuis dat veel spelers uit de jaren 90 zeker zullen kennen via hun IP's metal SlugThe King of Fighters, werden gekocht door Electronic Gaming Development Company, een bedrijf geleid door niemand minder dan de Kroon van Saoedi-Arabië.

De gisteren ondertekende overeenkomst werd gefinancierd op 100% door de prins Moḥammad bin Salmān Āl Saʿūd als onderdeel van zijn programma Saudi Vision 2030, gericht op het uitbreiden van de economische invloed van het land naar sectoren zoals toerisme naar de technologie. Dit nieuws heeft ook tot verschillende controverses geleid, uiteraard over de reputatie van de prins, die in het verleden werd beschuldigd van de moord op de journalist van de Washington Post Jamal Khashoggi in 2018 e van de moord op 37 activisten mensenrechten in 2019.