Wat is de grootste vijand van een controleur? Een boze moeder? De kat? De televisie? Nee! De natuurlijke vijand van onze favoriete besturingsinterface is wat er met analogen kan gebeuren wanneer ze in contact komen met stof: afdrijven. Dit fenomeen komt al voor in grote schaal de Nintendo Switch Joycon het lijkt erop dat het ook de nieuwe Sony-thuiscontroller heeft geïnfecteerd: de DualSense van PlayStation 5.

Dualsense-drift van PS5

In de afgelopen dagen zijn verschillende gebruikers ingeschakeld Reddit hebben het probleem gemeld en gedocumenteerd met verschillende video's tijdens hun games op titels zoals Destiny 2 o Spider-Man: Miles Morales. In plaats daarvan melden sommige gebruikers de totale storing van de linker analoog wat hen zal dwingen hun eigen controller mee te nemen bijstaan. Uiteraard hebben we het momenteel over zeldzame en geïsoleerde gevallen en we raden u aan niet onmiddellijk te geven de rode waarschuwing.

DualSense analoge drift van playstation

Maar wie weet? Gezien het feit dat er achter de DualSense ook hetzelfde team zit onderdompelen wie heeft de functie ontworpen HD Rumble van Nintendo Switch, de laatste wellicht vervloekt ook de blauwe teamcontroller? duidelijk "Sgherza".