Emerald wapen, is de angstaanjagende superbaas die voor het eerst verscheen in Final Fantasy VII klaar om verwoesting en vernietiging aan te richten in de regio van Eorzea dankzij de volgende update voor Final Fantasy XIV: Futures herschreven volgende komen 8 december 2020.

Maar niet alleen! Dit nieuwe hoofdstuk voor de beroemde MMO van square Enix zal het verhaal voortzetten dat onafgemaakt is gebleven na de release van de laatste uitbreiding Schaduwbrenger, gaat het project verdiepen over de bouw van oorlogsmachines die zijn bedacht door deimpero. De strijders van het licht zullen echter te maken krijgen met het krachtige Emerald Weapon, dat moeilijk kan worden geconfronteerd normaal extreem.

Deze nieuwste toevoeging sluit het legendarische trio af dat op de klassieker verscheen PlayStation samengesteld uit Emerald, Sapphire en Ruby Weapon, waarbij de laatste twee eerder verschenen.