Nog maar tien jaar geleden was het besturingssysteem synoniem met computers. De opkomst van mobiele apparaten heeft echter het landschap van besturingssystemen radicaal veranderd, en daarmee ook dat van applicaties, videogames inbegrepen.

Tot op heden is bij mobiele games een groot deel van de bevolking betrokken, waarvan een groot deel de rest van het speluniversum niet kent, of het nu op pc of console is. Misschien ook over dit aspect nadenkenLijkt Microsoft klaar om de compatibiliteit van zijn vaste apparaten met Android te vergroten. 

Het kan natuurlijk al via emulators, gebruik mobiele applicaties op uw pc. Maar de projecten van Microsoft lijken verder te willen gaan dan eenvoudige emulatie. Volgens rapporten Windows Central, ne 2021 Windows 10 zal de installatie van Android-applicaties kunnen ondersteunen. Deze operatie, die lijkt op wat Google al doet met zijn Chrome OS, zou worden begunstigd door het open karakter van Android en de ervaring op het gebied van Windows.

Het enige vraagteken dat over de operatie zweeft, is elke ondersteuning voor Google Play. Digitale winkels hebben dit jaar al voor verschillende controverses gezorgd, zie de Apple vs Fortnite-zaak. De bereidheid van Google om zijn winkel beschikbaar te stellen, zou een fundamenteel onderdeel kunnen zijn van het succes van de hele operatie.