Maar we willen het hebben over het feit dat het nu lijkt alsof alle games minimaal 9 moeten zijn? Het zijn ofwel meesterwerken of het zijn producten die totaal vernield moeten worden!

In de afgelopen twee jaar heeft mijn gamecarrière een beslist onverwachte ontwikkeling doorgemaakt.

Bijna volledig verlaten van de pc-markt ten gunste van het Nintendo Switch-aanbod, dit vanwege de grotere compatibiliteit met de verschillende verplichtingen die dagelijks moeten worden aangegaan, merkte ik dat ik een bibliotheek vol meesterwerken, remakes, geremasterde, collecties en titels ontdekte die absoluut ver van het concept verwijderd waren. door AAA. Wil je in die periode weten voor welke titels ik een oprechte hype voelde? Captain Tsubasa, Travis Strikes Again en Super Dragon Ball Heroes om er maar een paar te noemen. Daar controverse vandaag draait het allemaal om het verdedigen van deze kleine producties!

Dus hoe is het mogelijk dat een gamer niet de minste interesse voelt voor de lancering van Fra Cry of de Call of Duty on duty? Misschien ben ik gek dat ik de voorkeur geef aan een spel met productiewaarden die bijna dicht bij de drempel van de classificatie van indietitel liggen in plaats van de miljonair-blockbuster van het moment?

Het antwoord is dat ik misschien tevreden ben met een bepaald type productie. Om de waarheid te zeggen voel ik me bijna weerzinwekkend om te denken dat ik weer een ander open-wereldspel moet benaderen waarin de voortgang van het spel is gebaseerd op het ontdekken van de aandachtspunten op de kaart die kunnen worden ontgrendeld door een soort toren of mast te beklimmen enz. Enz ... we weten allemaal waar ik over ga spreken. Deze triple A's zijn allemaal min of meer hetzelfde. Ik bedoel, niet echt kom op, ik wil niet generaliseren, maar we begrijpen elkaar. In 2020 was de titel waar ik de meeste uren aan besteedde waarschijnlijk Sea of ​​Thieves. Herinner je je het nog? Ja, de titel die door Rare is ontwikkeld en overal is gekruisigd als een inhoudsvrije en repetitieve titel. Niet echt een AAA. Weet je wat? Ik heb het geprobeerd tijdens de lockdown: ik kan een galjoen regeren met vrienden, buit stelen van andere piraten, deelnemen aan invallen, schatten en geheimen zoeken, zwemmen, zeilen en onwaarschijnlijke muziekinstrumenten bespelen. WAUW. Zou ik 70 euro hebben uitgegeven om het te spelen? Nee, hehe. Maar Sea of ​​Thieves biedt iets dat geen enkele andere game biedt. Het maakt niet uit of het zo is een spel van 7.

De controverse

In deze markt, die bestaat uit lang wachten, uitstel, mislukkingen en overdreven hype, is er behoefte aan middelmatige games. Matig qua productie, ja, maar essentieel om alle spelers te voeden die, net als ik, verzadigd zijn met de gebruikelijke producties.

"Eh maar er zijn indië"

Ik wil geen indie. Oh. Het is niet zo dat alle pixelkunst zo goed uitkomt als Undertale.

Waar zijn de zijprojecten van Ubisoft gebleven? Ik wil Valiant Hearts terug! Rayman! Waar is mijn kool onder Bully? We wachten er al vijftien jaar op! Het kan niet allemaal Grand Theft Auto en Red Dead Redemption zijn. Wat herinner je je dan het pingpongspel van Rockstar Games? Echt gek.

Als iemand iets nieuws uitvindt, maken we hem natuurlijk allemaal belachelijk. Dan verdienen we deze situatie misschien.

"As, roest, maagdelijk bloed ..." - recept voor een ongelooflijke titel-