In de afgelopen uren ter gelegenheid van de ontwikkelaar Q&A van Microsoft Flight Simulator aangehouden Trekkenhebben de ontwikkelaars van de titel het volgende nieuws aangekondigd in de maand December op de simulator, waaronder de verwachte ondersteuning van de virtuele realiteit.

Beginnend met 22 december Microsoft Flight Simulator ondersteunt in feite alle grote VR-headsets die beschikbaar zijn op pc, inclusief Oculus- en Valve-modellen. De VR-modus is ook van toepassing op zowel gameplay als menu's, wat een meeslepende ervaring dan ooit biedt.

Last but not least, de volgende 26 januari 2021 Flight Simulator krijgt ook een nieuwe Wereld Update, wat een meer getrouwe reconstructie van de Verenigd Koninkrijk, gebaseerd op de meest up-to-date gegevens en foto's uit Engeland, Schotland en Wales.