Volgens enkele nieuwe geruchten, Hideo Kojima hij zou samenwerken met Sony en Konami aan een nieuwe Silent Hill voor PlayStation 5.

Als het gerucht je niet nieuw lijkt, is het omdat het omhoog is Silent Hill / Silent Hills geruchten achtervolgen elkaar al maanden. De eerste van deze geruchten meldden dat Sony Japan, of meer specifiek Team Siren, bezig was met het opnieuw opstarten van Silent Hill. Een project waarbij de ontwikkelaars van het originele spel betrokken zouden zijn geweest, waardoor ze veel beslissingsbevoegdheid hebben.

Het andere gerucht ging over Kojima, die zijn contacten met Konami via Sony opnieuw zou hebben verbonden, om het ter ziele gegane project van een nieuwe Silent Hills, in de wereld bekend als PT, nieuw leven in te blazen

Wat deze twee geruchten combineerde, was dat beide projecten exclusief voor PlayStation 5 waren, en beide waren door meerdere bronnen bevestigd, zonder ooit officieel bewijs te vinden.

De conclusie die zou kunnen worden getrokken is dat Sony werkt aan twee parallelle titels, waarvan er één Kojima zou betrekken. Het nieuwe voegt enkele details toe aan de situatie. Volgens de insider De wet van Moore is dood, zou niet alleen Kojima aan Silent Hills werken, maar de game wordt binnenkort gepresenteerd tijdens de Game Awards.

Het is dan maar afwachten, aangezien alle betrokken partijen blijven zwijgen, zonder officiële bevestigingen of ontkenningen. De Game Awards worden gehouden op vrijdag 11 december.