BASINGSTOKE, Engeland– (BUSINESS WIRE) -#virtualrealitymarketanalysis–Een nieuw rapport van Juniper Research heeft geconstateerd dat virtual reality-content voor consumenten in 7 meer dan $ 2025 miljard aan inkomsten zal opleveren, een stijging van meer dan 160% ten opzichte van de $ 3 miljard die het naar verwachting in 2020 zal genereren. De belangrijkste drijfveer voor consumentencontent in deze ruimte zijn consolegamers, die zal goed zijn voor 41% van de omzet gegenereerd in 2025.

Het nieuwe onderzoek, Virtual Reality-markten: platformtrends, marktanalyse en prognoses 2020-2025, verwacht dat de inkomsten uit consolecontent worden ondersteund door de aanwezigheid van grotere ontwikkelaars die vaak afwezig zijn op de meeste andere VR-platforms. Het rapport merkt ook op dat zelfstandige VR de komende vijf jaar het snelst groeiende gebruikersbestand zal zijn; het overnemen van smartphone-gebaseerde VR, die zal vastlopen, na het vertrek van Google en Samsung van de markt vorig jaar. Juniper Research verwacht dat mobiele VR de komende vijf jaar zal afnemen, met slechts 1.2 miljoen headsets in gebruik in 2025.

Download voor meer inzichten de gratis whitepaper, VR van de volgende generatie: stand-alone gaan?

Uitbreiding van niche-inhoud die cruciaal is voor de toekomst van VR

Het onderzoek toont aan dat, hoewel VR zich uitbreidt naar meer gebruikers, het niet de aandacht trekt van grote consumentenbedrijven, met veel producten en diensten gericht op zakelijke gebruikers. De consumentenruimte zal ondertussen moeite hebben om mainstream te worden. Consolegames zullen hier het meest lucratieve gebied zijn, maar hebben nog steeds een relatief lage opbrengst per transactie, met een gemiddelde prijs van $ 17 per VR-game die verwacht wordt voor consoles tijdens de prognoseperiode. Tegelijkertijd zal echter minder dan 4% van de consolegebruikers wereldwijd het platform gebruiken; waardoor VR-compatibiliteit, in plaats van VR-exclusiviteit, veiliger wordt voor game-ontwikkelaars.

'De toegangsprijs blijft een obstakel voor veel potentiële VR-gebruikers en ontwikkelaars, 'merkte onderzoeksco-auteur James Moar op. 'We verwachten dat stand-alone VR sneller zal groeien, als het midden van betaalbare kwaliteit, maar platformaanbieders moeten manieren ontwikkelen om content effectiever te gelde te maken om ontwikkelaars aan te trekken.'

Whitepaper downloaden: https://www.juniperresearch.com/document-library/white-papers/next-gen-vr-going-it-standalone

Virtual Reality Markets marktonderzoek: https://www.juniperresearch.com/researchstore/devices-technology/virtual-reality-market-research-report

Juniper Research verleent onderzoeks- en analytische diensten aan de wereldwijde hi-tech communicatiesector; het verstrekken van advies, analistenrapporten en commentaar van de industrie.

Contacten

Neem voor meer informatie contact op met Sam Smith, Press Relations.
T: +44 (0) 1256 830002
E: sam.smith@juniperresearch.com

Bron BEDRIJFSDRAAD